Primăvara a venit cu lucrări de reparații și întreținere în campusul universitar din Petroșani

76

Se lucrează intens în campusul Universității Petroșani, unde au loc lucrări de reparație, de modernizare și de întreținere a spațiilor. Sunt fonduri europene, fonduri provenite din proiecte naționale, dar și finanțare proprie.

Rectorul Universității Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, a explicat că există interes deopotrivă pentru refacerea unor spații de învățământ, creșterea eficienței energetice, dar și dotarea laboratoarelor.

”Continuăm ceea ce înseamnă refacerea unor spații de învățământ, modernizarea lor, creșterea calității studiului prin asigurarea de condiții mai bune studenților, astfel pe POR continuăm izolarea spațiului de învățământ cunoscut ca și corpul nou de învățământ, creșterea eficienței energetice a acestuia.

De asemenea, având în vedere faptul că scările și unele alei din incinta spațiului universitar nu au fost refăcute de o lungă perioadă de timp ne-am gândit să le refacem. Avem de asemenea celelalte clădiri unde avem prevăzute finanțări pentru  refacerea lor, atât exterioară, cât și interioară.

Suntem într-un proces permanent și banii pe care îi avem îi folosim în reamenajarea spațiilor de învățământ. De asemenea, nu neglijăm dotarea interioară prin proiecte europene, prin proiecte naționale sau cu finanțarea universității, în așa fel încât laboratoarele didactice și de cercetare să fie din ce în ce mai moderne și să corespundă cerințelor actuale de studiu și de cercetare”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, Rectorul Universității Petroșani.

Universitatea din Petroșani are o lungă și frumoasă tradiție, fiind continuatoarea „Școalei de Ponți și Șosele, Mine și Arhitectură” care a funcționat în București din anul 1864, iar din anul 1948 la Petroșani. Formarea profesională a specialiștilor se realizează în cadrul a trei facultăți : Facultatea de Mine, Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică și Facultatea de Științe.

Conform informațiilor oficiale, În Universitatea Petroșani se pregătesc peste 3200 de studenți, masteranzi și doctoranzi, cu sprijinul unui colectiv de peste 140 de cadre didactice. Totodată, pregătirea doctorală este asigurată de 30 de conducători științifici, personalități recunoscute în țară și pe plan mondial.

Carmen COSMAN – PREDA