De Ziua Europei, Universitatea Petroșani își deschide larg porțile

58

Ziua Europei este marcată într-un mod inedit la Universitatea Petroșani, care își deschide porțile pentru publicul larg.

Sunt organizate o serie de activități interactive pentru tineri, dedicate și programului Erasmus+, care promovează inclusiv unitatea și multiculturalitatea în spațiul european.

”Deschidem porțile Universității, luni 9 Mai 2022, ora 13, vă invităm alături de noi în Aula Magna a Universității din Petroșani să sărbătorim împreună Ziua Europei, prin prezentarea celui mai de succes program european dedicat tinerilor – ErasmusPlus, prin prezentări interactive, jocuri, concursuri cu premii”, au anunțat reprezentanții Universității Petroșani.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport, care oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații.

Obiectivul general al programului Erasmus+ este de a sprijini dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport. Erasmus+ finanțează proiecte de mobilitate a persoanelor în scopul învățării și proiecte de cooperare între organizații și instituții. De asemenea, programul oferă sprijin pentru cooperare în domeniul politicilor la nivelul UE.

Carmen COSMAN – PREDA