Se reiau simpozioanele științifice studențești la Universitatea Petroșani

61

Ridicarea stării de alertă a readus la Universitatea Petroșani nu doar studenții în bănci, ci și reluarea simpozioanelor științifice studențești, care aduc aici, la Petroșani, studenți din întreaga Țară.

În perioada 12 – 14 mai, la Petroșani se vor desfășura lucrările Simpozionului Național Studențesc ”Geoecologia”, o manifestare de profil devenită deja tradițională, organizată de Facultatea de Mine din cadrul Universității Petroșani, și care a ajuns la cea de a XIX-a ediție.

”Am reluat cursurile față în față, la fel și seminariile, laboratoarele și, implicit, am reluat simpozioanele științifice studențești, care se vor desfășura în perioada 12 – 14 mai. Așteptăm să vină studenți din întreaga țară aici, la Petroșani, să reluăm colaborările cu tinerii cercetători din centrele universitare cu care noi avem legături tradiționale și nu numai. Acest tip de manifestări științifice constituie și o oportunitate de a se cunoaște studenții din centrele universitare diferite, de a schimba idei, păreri, de a schimba prietenii și, de ce nu, de a participa în acest an ți în anii următori și studenții noștri la alte simpozioane și manifestări”, a explicat Rectorul Universității din Petroșani, prof.dr.ing. Radu Sorin Mihai.

Oficialul este de părere că interacțiunea, întâlnirile față în față sunt cu atât mai importante cu cât acest dialog permite și încurajează atitudinea, reacția non-verbală, exprimată dincolo de cuvinte, extrem de imprtante după această lungă perioadă de învățământ online.

”Suntem oameni și ca atare acest dialog față în față, această întâlnireă îți permite să pui întrebări, să simți cum reacționează colegii tăi, să vezi că dascălii, studenții, au suflet, au idei, au atitudini și toate acestea nu se pot simți sau realiza în spatele unui ecran”, a precizat prof.dr.ing. Radu Sorin Mihai.

Carmen COSMAN – PREDA