Consiliul Județean Hunedoara vrea să mai construiască un pod către Mina Petrila. Nistor susține că vechiul pod ”nu mai e de actualitate”!

Consiliul Județean Hunedoara vrea să folosească bani din Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru a construi un nou pod peste Jiu care să ducă la Mina Petrila. Președintele Laurențiu Nistor susține că actualul pod ”nu mai este de actualitate”, dar vechea construcție nu va fi demolată.

Noul pod rutier ar urma să fie amenajat lângă podul CFR, iar oficialii CJ Hunedoara spun că acesta ar urma să faciliteze accesul în zona minei Petrila, făcând direct legătura cu drumul de centură al localității.

Valoarea obiectivului investițional, pentru care CJ Hunedoara s-a asociat cu Primăria Petrila, este de circa 7 milioane de lei, implementarea proiectului fiind gândită din surse guvernamentale, prin Programul ”Anghel Saligny”.

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor susține că actualul pod, tranzitat în continuare de mașini, nu mai este de actualitate.

”Este clar că actualul pod nu mai este de actualitate. A depășit termenul în care poate fi menținut în funcțiune și lângă el se construiește podul nou. Un pod trainic, așa cum știam, pe râu în jos”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Nu chiar lângă, așa cum scriam anterior, ci ceva mai jos, lângă vechiul pod CFR.

Totuși, podul care a rămas în picioare de-a lungul vremii și care și acum preia traficul din zonă nu va fi demolat și nici nu va fi închis circulației, dau asigurări autoritățile locale. Doar că nu a trecut ”testul” expertizei de specialitate, iar reabilitarea lui ar costa foarte mult.

Carmen COSMAN – PREDA