Master în limba engleză la Universitatea Petroșani, sub umbrela consorțiului universitar european

283

Un master în limba engleză se pregătește la Universitatea Petroșani, sub umbrela consorțiului universitar european din care face parte instituția de învățământ superior.

Dosarul de acreditare este finalizat și urmează să fi trimis spre avizare la Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior.

Între timp, Consorțiul Universitar își lărgește aria și, pe lângă cele 7 universități europene membre ale acestei asocieri se fac toate demersurile pentru adăugarea altor două instituții de învățământ superior.

”Avem în proiect continuarea și după 2023 a acestui consorțiu european prin adăugarea a altor două universități, pe lângă cele 7 existente. Un prim pas s-a făcut, am acceptat aderarea unei universități din Belgia, cu care ne vom întâlni în perioada 16 – 19 mai la Gliwice, unde avem o reuniune a tuturor membrilor consorțiului și suntem în etapa de tatonare și de găsire a unui nou partener, care poate să fie din țări care nu fac parte din consorțiul  actual și aici ne gândim la Italia, la Irlanda, la țările nordice.

Eu cred că până la sfârșitul anului deja vom decide care este cea de a doua universitate care se va alătura Consorțiului.

Lucrăm în continuare la ce ne-am propus. Un prim pas este realizarea unui master sub denumirea de Consum și Producție Responsabilă, în limba engleză, pentru care avem făcut dosarul de acreditare, este în faza de a fi trimis la Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior, să-l acrediteze și să putem demara acest master din toamnă”, a  declarat Rectorul Universității Petroașani, prof.dr.ing. Radu Sorin Mihai.

În același timp, această specializare se adresează și doctoranzilor.

”Lucrăm pentru doctoranzii care vor efectua teze de doctorat fie cu o tutelă, fie care vor parcurge un modul în cadrul unor tabere de vară, de cercetare, un modul care să cuprindă elemente de consum și producție responsabilă, și care să constituie poate un capitol sau o parte a tezei de doctorat a fiecăruia”, a mai spus Rectorul Universității Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA