Fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii, prin PNRR. Până când pot fi depuse cererile de finanțare

119

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a anunțat că, începând de luni, autoritățile publice locale vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea localităților și a unei infrastructuri moderne și prietenoase cu mediul. Banii sunt alocați în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Fondurile sunt prealocate pe fiecare categorie de UAT, dar fiecare categorie de investiție are un buget maxim, care nu poate fi depășit. Astfel, fiecare comună are o sumă prealocată în valoare de 324.770 euro, fiecare oraș poate accesa 3.189.815 euro, fiecare reședință de județ – 12.493.000 euro, în timp ce, pentru celelalte municipii, suma este de 4.193.550 euro.

”Din Fondul Local, comunitățile locale, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, pot construi, la nivel național, în total 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiștii din sănătate și învățământ, eficiente energetic, vor putea fi înnoite parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala și 13.200 puncte de reîncărcare. De asemenea, se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete”, au precizat reprezentanții ADR Vest.

Cererile de finanțare pot fi depuse până pe 30 iunie.

Carmen COSMAN – PREDA