Dezvoltăm județul Hunedoara cu fonduri prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”

524
Guvernul condus de Nicolae Ciucă a alocat fonduri importante pentru dezvoltarea județului Hunedoara, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Sunt sume care provin exclusiv de la bugetul de stat, acordate unităților administrativ teritoriale pentru investiții în rețelele de gaze, apă și canalizare, respectiv drumuri și poduri.
Fondurile importante care ajung în județul Hunedoara dovedesc, încă o dată, că, așa cum am promis, PNL a făcut toate demersurile și a depus toate diligențele pentru ca județul Hunedoara să își îmbunătățească și să își dezvolte infrastructura, fie că vorbim despre drumuri, poduri, apă și canalizare sau rețelele de gaze naturale.
Astfel, pentru dezvoltarea rețelelor de gaze naturale, județul Hunedoara beneficiază de suma de 162.547.911 lei în cadrul PNI ”Anghel Saligny”, program derulat prin intermediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
De asemenea, peste 1,123 miliarde de lei au fost alocate pentru componenta care vizează rețelele de apă și canalizare – 481.600.496 lei, respectiv drumuri și poduri – 642.133.995 lei.
În ciuda programelor implementate în ultimii ani, comunitățile se confruntă în continuare cu o serie de provocări, una dintre acestea fiind chiar infrastructura deficitară. Așa cum am precizat în repetate rânduri, dezvoltarea sustenabilă a unei comunități nu se poate realiza în lipsa acestei componente extrem de importante.
Partidul Național Liberal și-a propus încă de la preluarea guvernării să rezolve aceste deficiențe, atât cu fonduri europene, cât și cu ajutorul sumelor alocate de la bugetul de stat, prin intermediul programelor naționale de investiții în care fondurile sunt repartizate în baza necesităților reale ale unităților administrativ – teritoriale.
Deputat PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu