Tiberiu Iacob – Ridzi: ”Domnule Laurențiu Nistor, lăsați stratagemele ieftine! Respectarea legii NU este o ”găinărie”, așa cum afirmați dvs.”!

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, i-a adresat o replică tăioasă președintelui Consiliulu Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, după ce acesta a catalogat somația Primăriei Petroșani de intrare în legalitate în ceea ce privește inscripția ILEGALĂ de pe drumul spre Parâng drept ”o găinărie”. Tiberiu Iacob – Ridzi i-a reamintit lui Nistor că respectarea legii nu este facultativă, indiferent de poziția pe care o ocupă.

Prezentăm în cele ce urmează textul integral al declarației de presă:

Domnule Laurențiu Nistor, lăsați stratagemele ieftine! Respectarea legii NU este o ”găinărie”, așa cum afirmați dvs.!

Domnule președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, constat cu tristețe că, deși sunteți de atâta vreme în administrația publică și în politică, nu ați înțeles că legea este una singură și trebuie respectată de toată lumea, indiferent de funcția sau de poziția în care se află.

Vorbiți public despre ”găinării”, în timp ce vă țineți de stratageme ieftine, așa cum este chestiunea cu parcarea pe care susțineți că intenționați să o amenajați pentru stațiunea Parâng. Știți foarte bine că Primăria Municipiului Petroșani nu deține teren în zonă și că NIMENI dintre deținătorii terenurilor respective nu vrea să vândă (ați constatat acest lucru personal!) și ca atare ”imensa dvs. dorință de a ajuta turismul și turiștii” prin realizarea acestei parcări este un neadevăr.
Domnule Laurențiu Nistor, reabilitarea DJ 709F, Hotel Rusu – Parâng este SINGURUL obiectiv pe care Consiliul Județean Hunedoara l-a finalizat în municipiul Petroșani și acesta PE BANII Guvernului de dreapta, prin PNDL, și continuând de fapt proiectul celor care au condus Consiliul Județean Hunedoara înainte de PSD, adică al administrației liberale! Și totuși, deși nu ați finanțat dvs. lucrarea, ați avut marele tupeu de a pune numele Consiliului Județean Hunedoara pe această lucrare, în disprețul total al legii, fără să aveți avizul legal în acest sens! Unde în județ sau țară ați mai întâlnit așa ceva, domnule președinte al Consiliului Județean Hunedoara, la ce administrație publică locală sau județeană?
Domnule Nistor, dacă tot susțineți că, peste noapte, ați găsit bani și disponibilitate pentru a derula investiții în municipiul Petroșani, ceea până acum nu s-a întâmplat, ar fi foarte util, pentru turiștii care urcă în Parâng, să și finalizați acest proiect, adică să continuați drumul JUDEȚEAN până sus, la releu, așa cum de fapt ați promis în repetate rânduri!
Vorbiți despre adrese rămase fără răspuns? Vă aduc aminte că NU ați fost în stare să reabilitați drumul de la intrarea în Petroșani, în zona Livezeni, cuprins în proiectul ”Green Line”, la care vă doriți să fiți lider de proiect. A fost nevoie să îl reabiliteze Primăria Municipiului Petroșani, cu fonduri de la bugetul local, pentru ca șoferii să poată circula în condiții decente, pentru că instituția pe care o conduceți și-a arătat încă o dată dimensiunea NEPUTINȚEI. Asta deși vorbim despre un drum european, tranzitat de mașini nu numai din întreaga Vale a Jiului, ci din toată țara!
NU ați fost în stare să reabilitați străzile Lunca și Cuza Vodă, grav afectate de mașinile cu gunoi care vin din toată Valea Jiului la stația de transfer a deșeurilor, proprietate a Consiliului Județean Hunedoara, așa cum ați promis de altfel în campania electorală. Și nu v-ați putut implica, de asemenea, în reabilitarea străzii Maleia, distrusă de lucrările de introducere a rețelelor de apă și canalizare de către Apa Serv, aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara!
De fapt, NU ați vrut să vă implicați financiar în NIMIC din ceea ce ține de Petroșani, în afară de finalizarea acestui drum județean care urcă în stațiunea Parâng, finanțat de GUVERN, și pe care l-ați folosit pur electoral, arătând dispreț total față de locuitorii municipiului Petroșani.
Domnule Laurențiu Nistor, încă mai sper că nu vă mai lăsați influențat de arendașul politic pe care l-ați numit la Consiliul Județean Hunedoara și care s-a dovedit că vă aduce doar deservicii.
Sunteți un om cu multă vechime și experiență în administrația publică și ar fi trebuit până acum să învățați că respectarea legii este OBLIGATORIE, indiferent că sunteți președinte al Consiliului Județean Hunedoara sau orice altceva.
Limbajul pe care îl folosiți, domnule Laurențiu Nistor, nu vă face cinste! Personal, v-am respectat pentru că sunteți ales de oameni, indiferent de opțiunile politice pe care le avem, și ar trebui la rândul dvs. să mă respectați pentru că, indiferent dacă vă place sau nu, la rândul meu sunt ales de locuitorii municipiului Petroșani în această funcție.

Tiberiu Iacob – Ridzi,
Primarul municipiului Petroșani”

Consiliul Județean Hunedoara, somat să își dea jos ”moțul” neautorizat de pe drumul județean spre Parâng!