Administratorul Costel Avram sare la gâtul consilierilor care au îndrăznit să ceară GPS pe mașinile Consiliului Județean!

Cum să știe toată “populimea” (ca să păstrăm decența!) pe unde se preumblă mașinile care poartă prețioasele trupuri ale șefilor Consiliului Județean Hunedoara? Ce ne interesează pe noi, “populimea”, cât combustibil se consumă? Sacrilegiu! Practici securiste!

A, că e din bani publici?  Și ce? “Statul sunt eu”, spunea Ludovic al XIV-lea. “Mama sunt eu”, rostea cu emfază mai în zilele noastre baronul PSD de Vrancea Marian Oprișan. Să păstrăm așadar linia, în care se înscrie practic reacția administratorului public al CJ Hunedoara, Costel Avram, la propunerea consilierilor județeni USR privind montarea de GPS-uri pe flota auto a Consiliului Județean Hunedoara și a instituțiilor subordonate administrației publice județene. Asta după ce s-a descoperit că mașinile instituției mai pleacă la plimbare nu doar în interes de serviciu, ci și personal al șefului instituției sau chiar de familie. Familia șefului cum s-ar spune.

Sub pretextul economiei la combustibil, cei din USR ne cer să adoptăm practici securiste: să-l urmărim pe președinte, unde se află în fiecare moment al zilei, pe ceilalți colegi din conducere, pe directorii și managerii subordonatelor… Vreau să-i liniștesc pe acești domni și să comunic și aici public faptul că nimeni din conducere nu consumă cota alocată de combustibil (n.r. dar CUM sau UNDE o consumă, ne va spune vreodată cineva?). În ceea ce privește activitatea subordonatelor, fiecare manager are obligația și angajamentul prin contractul de management să respecte toți indicatorii asumați. Așadar, punem preț pe om, pe onestitate și pe încrederea în manageri, nu în practicile securiste pe care le speram demult apuse”, scrie Avram pe pagina sa oficială de pe Facebook.

Același Costel Avram care ar trebui, poate, să fie primul deschis transparenței în condițiile în care, nu cu foarte multa vreme în urmă, umplea paginile ziarelor cu o declarație conform căreia mașinile de deszăpezire erau dotate…fix cu GPS. O măsură pe care același Costel Avram o anunța triumfalist și când conducea Apa Serv Petroșani, tocmai ca să cunoască exact traseul fiecărei mașini, iar angajații să nu mai poată spune ”că au făcut deplasări în interes de serviciu, iar în realitate și-au rezolvat alte probleme”. În aceste cazuri oare nu punea preț ”pe om, pe onestitate”?

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierii județeni USR Dacian Micula și Adrian Oprițescu prevedea monitorizarea GPS în timp real a tuturor vehiculelor din flota auto menționată. Astfel, spuneau inițiatorii, autoritatea publică va avea acces permanent la următoarele informații: adresa unde se află vehiculul, numărul de kilometri efectuați, orele de funcționare, durata de deplasare și consumul fiecărui vehicul. Micula și Oprițescu sunt de părere că acest lucru ar fi extrem de util în contextul în care presa locală a relatat în repetate cazuri că mașini din flota autorității publice județene (sau ale unor instituții în administrarea Consiliului Județean) ar fi fost utilizate în scop personal.

Ce ar mai fi de spus? Poate că administratorul CJ Hunedoara, Costel Avram, considerat mâna dreaptă a președintelui CJ Hunedoara – Laurențiu Nistor, are un salariu de bază de 20.700 lei, la care se adaugă și indemnizația de hrană în valoare de 347 de lei.

Consiliul Județean Hunedoara este condus de președintele Laurențiu Nistor, care este și liderul PSD Hunedoara, secondat de Ion Bădin și Alin Țambă – vicepreședinți, respectiv Costel Avram – administrator public. Toți de la PSD.

Carmen COSMAN – PREDA