Senatorul Lucica Muntean: ”Activitatea noastră, legile pe care le dezbatem și le aprobăm, trasează viitorul copiilor noștri”!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Senatul României i-a invitat pe copii și pe părinți la un eveniment amplu dedicat celebrării drepturilor și libertăților copiilor și tinerilor, eveniment intitulat ”Senatul Copiilor”.
Pe parcursul zilei, în intervalul orar 10:00 – 17:00, vizitatorii au avut parte de numeroase activități și surprize pregătite de organizator și partenerii săi. La această acțiune a luat parte și senatorul PNL Lucica Dina Muntean, care are în spate o bogată experiență didactică, iar aceasta și-a exprimat convingerea că vocea copiilor se va face auzită.
”De Ziua Internațională a Copilului, Senatul și-a deschis larg porțile pentru cei mici, o acțiune menită să valorifice şi să încurajeze schimbul de experienţă şi viziune, pentru ca vocea şi implicarea copiilor să devină mult mai vizibile în societate şi la nivelul instituţiilor.
De asemenea, tot astăzi a fost lansată platforma online senatjunior.ro, un instrument anume creat pentru cei mici, care explică într-un limbaj accesibil lor ce este Senatul, cum funcţionează, ce sunt legile şi cum sunt create. M-a bucurat să văd interesul atât de mare al copiilor pentru Senatul României, mai ales că activitatea noastră, a parlamentarilor, legile pe care le dezbatem și le aprobăm, ne vizează nu doar pe noi, adulții de acum, ci trasează, până la urmă, viitorul copiilor noștri, viitorul României”, a precizat senatorul PNL Lucica Dina Muntean.
Pentru a încuraja dialogul dintre factorii de decizie și copii, Senatul a creat și un grup de prietenie pentru copii astfel încât aceștia să fie consultați periodic atunci când se iau măsuri legislative care îi privesc. La rândul lor, copiii din Boardul Copiilor susținut de UNICEF au vorbit despre importanța participării copiilor și a implicării acestora în luarea deciziilor, dar și despre problemele pe care le întâmpină.
Organizatorii acestei acțiuni inedite sunt de părere că educația civică nu trebuie să rămână exclusiv în sarcina școlii, instituțiile publice trebuie să își exerseze rolul de informare și educare, inclusiv a celor mai mici cetățeni, iar Senatul a făcut astăzi primul pas.
Carmen COSMAN – PREDA