29,2 miliarde de euro pentru dezvoltarea României!

345

Președintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, sa aflat la București pentru a semna, alături de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și prim-ministrul Florin Cîțu, aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care va aduce României peste 29 de miliarde de lei în proiecte de dezvoltare. Țara noastră are astfel o șansă istorică de a se moderniza, de a rezolva problemele de infrastructură, a sistemelor de apă și canalizare, transporturi, managementul deșeurilor, ori tranziția la energia verde. O Românie a secolului XXI, pregătirea pentru generațiile viitoare.

Prezența doamnei Ursula von der Leyen la București și anunțul privind aprobarea PNRR de către European European încă încă o confirmare a faptului că Guvernul României trebuie să respecte angajamentul luate, că are capacitatea și instrumentele necesare de a construi un viitor durabil al României și de a crea mai multe bune condiții pentru bunăstarea românilor.
Sunt 29,2 de miliarde de euro acordați țării noastre pentru a-și redresa economia, prețul PNRR-ului românesc fiind a cincea cea mai mare din Uniunea Europeană. Finanțarea PNRR cuprinde șase piloni: tranziția verde; transformarea digitală; creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii; coeziunea socială și teritorială; sănătate, reziliență economică, socială și instituțională;politici pentru nouă generație. Sunt sume acordate pentru dezvoltare, prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență, care vin în completarea cadrului financiar multianual, ambele instrumente financiare fiind menite să sprijine stat membru și economiile să devină mai competitive, mai reziliente.

În urma negocierilor purtate pe parcursul ultimilor luni cu oficialii Comisiei Europene, Guvernul a obținut ca o treime din banii PNRR să meargă spre investigații în transporturi, inclusiv în construcția de autostrăzi și a insistat ca acest program să acopere nevoile de dezvoltare a infrastructurilor în domeniu pentru a putea genera dezvoltare economică dorită în România.

În același timp, investigațiile vor fi dublate de reformă, în urma cărora va rezulta o economie mai puternică și o administrație mai eficientă pentru că vorbim și despre reforma administrativă, reforma fiscală, reforma pensiilor și reformă în energie.

PNRR este programul istoric prin implementarea căruia, în următorii 5 ani, se poate reduce substanțial decalajele de dezvoltare dintre România și media europeană. Ansamblul inițiativelor prezentate în Planul Național de Redresare și Reziliență, așa cum a fost gândit, construit și negociat, va contribui la dezvoltarea și relansarea economică a țărilor noastre prin investigații și reformele așteptate de la români, iar Guvernul liberal, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis , îți asumă implementarea lui.
Primele 3,8 miliarde de euro vor ajunge în țara noastră la sfârșitul acestui an și prezintă o injecție masivă de capital, care trebuie folosite judiciare și eficient, pentru investigații și reforme aprobate, pentru modernizarea României.Iar pentru acest lucru este nevoie de implicare și susținerea întregii clase politice, a administrației centrale și locale.

Organizația PNL Hunedoara