Alarmant. Vârsta consumatorilor de droguri a scăzut la 12 ani în județ

132

Tot mai mulți tineri din Hunedoara ajung să consume droguri, iar de la etnobotanice s-a ajuns la cocaină.

Autoritățile județene încearcă să găsească soluții cu atât mai mult cu cât, spun oficialii Prefecturii Hunedoara, cel mai recent studiu efectuat în județul nostru relevă că cei mai mulți tineri consumă canabis, etnobotanice și cocaină. Este destul de însemnat și numărul celor care sunt consumatori de ecstasy sau medicamente fără prescripție, pe care le combină cu alcool.

Situația este cu atât mai complicată cu cât, pe piața din județul Hunedoara, au apărut noi substanțe psihotrope care sunt vândute tinerilor, spun sursele citate anterior. Grav este că vârsta de consum a scăzut la 12 ani, iar 1 din 25 de liceeni a consumat droguri cel puțin o dată în ultimele 30 de zile.

„Trebuie să lucrăm împreună, să ne sprijinim pentru a „tăia răul de la rădăcină”. În spatele cifrelor sunt copiii și tinerii din jurul nostru, și avem datoria de a face tot ce este posibil pentru a-i feri de la autodistrugere”, a precizat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, în cadrul unei întâlniri organizate la Prefectura Hunedoara, la care au participat toți factorii abilitați.

Cei mai mulți consumatori sunt în zona Văii Jiului, Hunedoara și Deva.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: stiri.md)