Guvernul a aprobat metodologia de alocare a bugetelor pentru judeţele afectate de măsurile privind tranziţia justă

48

Peste 2 miliarde de euro vor fi repartizați către județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galaţi, Mureş, Prahova, afectate de măsurile privind tranziţia justă la energia regenerabilă.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că Guvernul a aprobat metodologia de alocare a bugetelor pentru cele șase județe.

“Un program aşteptat mai ales de cei din zonele afectate de tranziţia justă, unde va trebui să punem în aplicare măsurile care privesc decarbonizarea. Este vorba de metodologia de alocare a bugetelor pentru cele şase judeţe care sunt afectate de măsurile care privesc tranziţia justă: Gorj, Hunedoara, Dolj, Galaţi, Mureş, Prahova. Discutăm de un buget de 2,1 miliarde de euro şi o populaţie de 3 milioane de locuitori. Sunt măsuri care privesc reconversia locurilor de muncă şi recalificarea oamenilor şi a forţei de muncă care va fi afectată de măsurile de tranziţie justă”, a declarat Marcel Boloș.

Astfel, spune oficialul, vor fi asigurate cale bugetele necesare pentru tranziţia către economia cu emisii reduse de dioxid de carbon şi se va crea cadrul legal necesar pentru o integrare socială corespunzătoare a forţei de muncă afectate.

Carmen COSMAN – PREDA