Un pui de urs a provocat panică pe strada Poienilor din Petroșani

102

UPDATE: Încă un mesaj transmis după miezul nopții prin sistemul RO ALERT avertiza populația cu privire la prezența unei ursoaice cu pui în zona terenului de rugby al Universității Petroșani.

Un pui de urs a intrat într-o gospodărie de pe strada Poienilor din Petroșani și a provocat panică. Oamenii au sunat la 112 iar autoritățile s-au deplasat de urgență la fața locului.

Animalul nu a provocat pagube și a fugit înapoi în pădure, spune primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

”Am fost în această seară, împreună cu factorii abilitați, pe str. Poienilor din Petroșani, unde un pui de urs a pătruns în gospodăria unui localnic, prezența acestuia fiind semnalată la numărul unic de urgență 112. Animalul nu a provocat distrugeri și a fugit înapoi în pădure. Reprezentanții Jandarmeriei, Poliției Locale și ai SMURD asigură perimetrul, pentru a se evita ca animalul sălbatic să revină în zonă”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Prezența ursului a fost semnalată prin RO ALERT, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă ca, în cazul în care semnalați prezența unui urs, păstrați distanța față de acesta, nu încercați să vă fotografiați cu el sau să îl hrăniți. Protejați animalele din gospodărie fără să vă expuneți pericolului și sunați la 112.

În ultimele zile, localnicii din mai multe zone ale municipiului Petroșani au sunat la 112 pentru a sesiza prezența unui urs.

Carmen COSMAN – PREDA