Proiect pentru modificarea legii privind sistemul unitar de pensii!

73
Legea privind sistemul unitar de pensii publice ar putea fi din nou modificată, prin completarea locurilor de muncă încadrate în condiții speciale cu cele în care se derulează operaţiunile de sortare, sfărâmare şi expediere a minereurilor, care prezintă major asupra sănătăţii angajaţilor, a anunțat deputatul PNL Vetuța Stănescu, unul dintre inițiatorii proiectului.
O altă modificare vizează Mittal Steel Hunedoara şi Combinatul Siderurgic Hunedoara urmează. În acest caz, spune parlamentarul PNL,  urmează să fie extinsă lista locurilor de muncă încadrate în condiţii speciale și cu cele care vizează manipularea materiilor explozive, cocserie, chimizarea gazului de cocs, stingerea şi sortarea cocsului, activitatea desfăşurată de personalul de la furnale, în instalaţii de fabricare a benzenului, toluenului şi a tetraclorurii de carbon prepararea de minereuri, etc., care înainte de anul 2000 erau încadrate în grupa I de muncă.
”Prin această inițiativă legislativă ne dorim să eliminăm inechitățile din actualul cadru legal”, a declarat deputatul Vetuța Stănescu.
Carmen COSMAN – PREDA