Laurențiu Nistor poate să-și formuleze singur plângere penală. A dat grav cu legea de gard!

Încălcarea prevederilor Legii 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, pare să fie, în context, cea mai mică problemă a șefilor PSD din conducerea Consiliului Județean Hunedoara, în frunte cu președintele Laurențiu Nistor, în ceea ce privește inscripția neautorizată amplasată pe marginea drumul spre Parâng. O inscripție neautorizată montată, culmea ghinionului, pe amplasamentul unei parcări la fel de neautorizate!

Chestiuni mult mai grave, chiar cu posibile conotații penale, ies însă la iveală pe măsură ce scandalul înaintează, iar Laurențiu Nistor, sfătuit probabil prost și de apropiați ai lui, merge pe principiul ”Hoțul strigă hoții”.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a explicat cu subiect și predicat și a demonstrat cu documente că terenul pe care a fost amplasată inscripția ”Consiliul Județean Hunedoara” aparține domeniului public al Municipiului Petroșani, fiind predat constructorului, în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean, pentru realizarea unei parcări. Afișajul, în schimb, a fost realizat fără autorizație, reprezentând o lucrare suplimentară, care nu a fost cuprinsă în documentația ce a stat la baza emiterii autorizației de construire.

În același timp, însă, inscripția în cauză reprezintă, domnule Nistor, o INVESTIȚIE. Este cuprinsă în programul de investiții al Consiliului Județean Hunedoara, sunt sumele prevăzute în bugetul instituției?. Dacă nu, e grav! Chiar foarte grav. Ați încălcat flagrant Legea 500/ 2002 a Finanțelor Publice. Să nu ziceți că sunt rea, vă indic și paragraful care vă incriminează:

”Articolul 4 (2) Sumele aprobate, la partea de cheltuieli, sub forma creditelor de angajament și creditelor bugetare, în cadrul cărora se angajează, se ordonanțează și se efectuează plăți, reprezintă limite maxime care nu pot fi depășite.(3) Angajarea cheltuielilor din bugetele prevăzute la art. 1 alin. (2) se face numai în limita creditelor de angajament și în scopurile pentru care au fost aprobate.”

A, a fost o donație?! Mă rog, o donație atipică, cerută, ce să vezi, chiar de Consiliul Județean. Ciudat mod de lucru, numai bun de a intra în atenția anchetatorilor! Iată ce a declarat reprezentantul constructorului, adică al firmei Strabag SRL, citat de Gazeta de Dimineață:

”Cine putea să îl comande decât beneficiarul (Consiliul Județean Hunedoara-n.r.)? (…) Am pus-o acolo fără niciun ban, fără nimic. Ca să se identifice locul acela superb”, a spus pe gddhd.ro Nicolae Lăzărescu, cel care a coordonat activitatea STRABAG în Parâng.

Perfect. Asta este. Nu ați cheltuit niciun ban. Dar ce facem cu legea care prevede cât se poate de clar REGIMUL DONAȚIILOR? Știți despre ce vorbesc, domnule Laurențiu Nistor – președinte al Consiliului Județean Hunedoara?

Ca să puteți accepta o donație LEGALĂ aveați nevoie de intenția scrisă a celor de la STRABAG de a vă dona corpul de litere, ratificată printr-o Hotărâre de Consiliu Județean, prin care se împuternicea președintele CJ Hunedoara, adică dvs., domnule Nistor!, să semneze actul de donație în formă autentică.

Ați respectat procedura? Ați emis Hotărârea de Consiliu Județean ANTERIOR donației? Ați pitit-o în seif să nu o vadă nimeni? Și cine a aprobat-o? Unde? Când? Ați dat din nou cu legea de gard, domnule Nistor.

În loc de concluzie, oare cum ar fi să începeți cu plângerile penale direct la dvs. în ogradă? Motive aveți destule. Și atunci chiar ați fi un exemplu!

Carmen COSMAN – PREDA