Investițiile în dezvoltarea domeniilor schiabile, deblocate printr-o modificare legislativă

92
Amenajarea domeniilor schiabile, investiții cuprinse în Programul Național ”Schi în România”, pot în sfârșit să meargă mai departe. Modificarea legislativă propusă de deputatul PNL de Hunedoara Vetuța Stănescu a fost adoptată astăzi de Camera Deputaților cu 273 de voturi ”pentru”.

Prin adoptarea acestei inițiative legislative, terenurile pe care se amplasează obiectivele necesare realizării Programului național de dezvoltare a turismului ”Schi în România” sunt exceptate de la compensarea cu terenuri egale ca suprafață și bonitate pentru unitățile administrativ teritoriale și pentru asociațiile de dezvoltare intercomunitare.
Este și cazul investițiilor din Parâng, unde Primăria Municipiului Petroșani încearcă de ani de zile să obțină un teren de la Romsilva pe care ar urma să fie amplasată o nouă instalație de transport pe cablu, dar și în Șureanu, unde Primăria Petrila se află fix în aceeași situație.
Le mulțumesc colegilor mei parlamentari care au înțeles importanța acestui proiect care sprijină dezvoltarea de activități turistice care să includă și domenii schiabile.

”Programul Național ”Schi în România”, aprobat și reglementat prin Legea 526/ 2003, cuprinde 22 de județe și și-a propus, încă la de la început, susținerea și dezvoltarea durabilă a turismului montan în țara noastră, prin practicarea schiului și a altor sporturi de iarnă, ceea ce constituie plusvaloare reală pentru comunitățile locale pe teritoriul cărora se implementează. Modificarea legislativă era absolut necesară, în condițiile în care o serie de unități administrativ- teritoriale angrenate în program au fost puse în situația de a nu putea continua investițiile din cauza imposibilității respectării actualelor prevederi legale privind compensarea suprafețelor de teren care urmează să fie scoase din fondul forestier național”, a declarat Vetuța Stănescu, deputat PNL de Hunedoara.
Carmen COSMAN – PREDA