După ce i-a prelungit lui Mariș mandatul de interimar în ultima zi posibilă, Nistor dă undă verde concursului pentru postul de manager al spitalului din Deva!

Postul ocupat de mai bine de doi ani din postura de interimar de medicul Emil Stoica Mariș, respectiv de manager al Spitalului Județean de Urgență Deva, este, în sfârșit, scos la concurs. Mariș este nu doar un apropiat al PSD Hunedoara. La alegerile din 2016 a fost candidat al social – democraților pentru funcția de primar al municipiului Deva. Organizația PSD Hunedoara este condusă de Laurențiu Nistor, președinte al Consiliului Județean Hunedoara în subordinea căruia funcționează Spitalul din Deva.

În data de 20 iunie (vezi facsimil) Spitalul Județean de Urgență Deva a anunțat organizarea concursului pentru postul de manager. Interesant este că anunțul a fost redactat și aprobat de Președintele CA al instituției medicale în data de 10 iunie. Dar s-a decis publicarea lui pe pagina de internet după 10 zile!


Concursul pe post va avea loc în perioada 25 iulie 2022 – 8 august 2022 și se desfășoară în două etape: una de verificare a dosarului candidaților, iar cea de a doua de susținere și evaluare a proiectului de management. Dosarele pot fi depuse până în data de 22 iulie, ora 13.00.

Un interimat de mai bine de doi ani

Spitalul Județean de Urgență Deva este condus la această oră, din postura de manager interimar, de medicul Emil Stoica Mariș, numit în funcție în luna mai 20202 prin decizia preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurențiu Nistor, imediat după ce instituția medicală greu încercată în perioada pandemiei, s-a întors în subordinea administrației publice județene. Emil Stoica Mariş nu le era deloc străin celor din PSD. În 2016 a candidat din partea acestui partid la alegerile pentru funcţia de primar al Devei, însă fără succes. S-a remarcat în precampanie cu un mesaj codificat de pe panourile publicitare – ”Dr. Stoica Mariş Emil – Vreau să fim 21.16” – dar acest lucru nu i-a adus victoria. Chit să s-a pozat chiar și cu fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în acea perioadă.


Anul acesta, în data de 8 martie, Laurențiu Nistor a emis o nouă dispoziție, cu nr. 45, prin care i-a prelungit perioada de interimat ”până la ocuparea funcției prin concurs, dar nu mai mult de 6 luni”. Era în chiar ultima zi a stării de alertă, care a fost ridicată începând cu data de 9.03.2022, și ultima zi în care, legal, mai putea fi prelungit mandatul de manager interimar pentru instituțiile medicale.

Acum, postul este scos la concurs și este interesant de urmărit dacă Mariș va avea sau nu contracandidat pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Deva.

Carmen COSMAN – PREDA