Costel Avram s-a prăbușit la 10% în preferințele electoratului. Tiberiu Iacob – Ridzi crește la 56%!

Un studiu sociologic realizat de profesorul universitar Valentin Fulger relevă faptul că, dacă mâine ar fi alegeri, primarul în exercițiu, Tiberiu Iacob – Ridzi, ar obține 56% din voturi. Contracandidatul său de anul trecut, Costel Avram (PSD), abia ar mai aduna 10,8 procente, clasând u-se pe cea de a treia poziție.Pe locul doi, ca și intenție de vot, se găsește Francisc Gerschner (ProRomânia), cu 11,6% stabilizându-se practic la acest procentaj în preferințele electoratului.

La alegerile locale din anul 2020, Tiberiu Iacob – Ridzi a obținut 42, 52%, Costel Avram – 29,24%, iar pe locul trei s-a situat Francisc Gerschner, cu 11,13%.

Revenind la actuala cercetare sociologică, dacă mâine ar fi alegeri pe următoarele poziții s-ar afla AUR – 5,2%, USR – 4,5%, un candidat independent – 4,1%, PMP – 1,9%. În schimb, 4,9% dintre persoanele sondate au răspuns că ar vota alt candidat, fără a fi nominalizat, iar 0,7% au răspuns ”niciunul”.

Studiul sociologic a fost comandat de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, fiind realizat pe un eșantion reprezentativ de 600 de persoane, din absolut toate zonele, potrivit precizărilor făcute de Valentin Fulger la Mondo TV.

De asemenea, și prezența la vot ar fi foarte bună, comparativ cu cea de anul trecut, aproape 45% din populația chestionată răspunzând că s-ar prezenta ”cu siguranță” la vot.

Sociologul Valentin Fulger a subliniat că acest studiu nu este o noutate, fiind realizat deja de 4-5 ani, în luna septembrie, astfel încât primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a putut rămâne conectat la problemele localității și dorințele oamenilor.

Studiul este mai larg, are mai multe componente,  una dintre acestea fiind legată de intenția de vot în ceea ce privește alegerea primarului. Sunt și lucruri legate de administrația publică locală, de ceea ce s-a realizat în oraș sau ce își doresc în continuare cetățenii municipiului Petroșani să se realizeze”, a explicat Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen COSMAN – PREDA