Laurențiu Nistor & Co. își varsă ura și frustrarea printr-un portal asociat PSD

PSD Hunedoara, organizație condusă de Laurențiu Nistor, a găsit un nou canal media să își verse ura și frustrările îndreptate împotriva celor care li se opun, împotriva celor care au curajul să gândească și să se exprime altfel decât cei care, prin acțiunile lor, demonstrează că vor pună bocancul pe ”gâtul” Hunedoarei, al hunedorenilor.

O bună perioadă de timp au folosit la greu un oficios de partid, neasumat și unde nimeni nu semnează ”creațiile” jurnalistice pro-PSD sau anti-… Anti celor care nu se aliniază corului de aplaudaci. Este vorba despre Hd24.ro, oficiosul PSD & Laurențiu Nistor, ascuns sub umbrela anonimatului. Legătura dintre ei a fost dovedită cu probe, cu documente de necontestat, așa că, cel puțin pentru moment, social – democrații hunedoreni au lăsat ceva mai moale propaganda sau anti-propaganda prin acest canal media de partid. Informații pe larg – AICI

Ura și frustrarea PSD trebuiau însă turnate în ochii și urechile hunedorenilor prin alte supape, dacă se poate cât mai îndepărtate de județul Hunedoara, pe modelul ”distragerii atenției”, astfel că Nistor &Co. au început să folosească tot mai des flux24.ro. Deloc dificilă apropierea, ținând cont de poziționarea site-ului și a lui Andrei Bădin, cel care coordonează portalul. Evident, tot nesemnate sunt creațiile jurnalistice și aici, semn că în sfera PSD asumarea sau mai bine spus lipsa ei reprezintă cu adevărat o problemă. ”O semnăm, dar o dăm anonimă”! Curat ”Scrisoarea pierdută” a lui Caragiale.

Iată ce scris, în 2015, pe contributors.ro, Brândușa Armanca, referindu-se la Flux24.ro: ”Flux24.ro, apărut în preajma alegerilor prezidențiale de anul trecut, plutește în ceață, lansând și verzi, și uscate sub numele de ”dezvăluiri” sau ”dosare”. La întrebarea al cui e site-ul pusă de o cititoare, mai ales că există un flux.md, veche publicație progresistă din Chișinău, șoimpress răspunde: ”Este vorba de un portal coordonat de Andrei Bădin”, ceea ce este probabil, după ce Andrei Bădin a fost îndepărtat de la B1TV fiind urmărit penal pentru mita luată de la ”baronul” mehedințean Duicu. Multe din informațiile marca Bădin sunt formulate ca de la ”servicii”, unele dosare sunt interesante, dar speculațiile sunt la ordinea zilei. Ultimul fonfleu servit și, din păcate, preluat de multe site-uri, este ”supărarea” președintelui Iohannis care refuză să dea mâna cu gen.Oprișor, proaspăt numit consilier prezidențial pe securitate. Aiureala este demontată de fostul purtător de cuvânt de la Cotroceni, Bogdan Oprea, care descrie organizarea ședințelor CSAT, cu întâlniri preliminare între președinte și secretarul CSAT, în acest caz chiar generalul în cauză. ”Jurnalism de tarabă!”, exclamă Bogdan Oprea, avertizând că nu tot ce zboară pe site-uri suspecte sunt știri adevărate. Mai amintim publicații online și site-uri chitite pe producția de propagandă sau pe ”spovedanii”, ca DCNews a lui Bogdan Chireac, un ins care ar fi trebuit de mult exclus din breasla jurnaliștilor, Inpolitics sau mareaspovedanie.ro, un blog unde plânge și suspină brockerul fugar Cristian Sima. Nerecomandate pentru cei care vor informații, nu interpretări, denunțuri, învârteli.

În 2020, Ziaristii.com se oprea asupra celui care coordonează portalul preferat de PSD și alipit acestuia, Andrei Bădin, fostul angajat al lui Dan Voiculescu la Antena3: Andrei Bădin este un vajnic apărător al Ordonanței 13 și al infractorilor, un mare dușman al justiției și al protestelor #Rezist. Individul are o motivație solidă pentru acest comportament: interesul propriu. El a fost cercetat penal pentru luare de mită, după ce SRI a interceptat discuțiile sale cu fostul baron PSD de Mehedinți, Adrian Duicu.

Pe vremea când Duicu era președintele Consiliului Județean Mehedinți, Bădin a fost înregistrat prins cu o șpagă de 5.000 de lei din partea baronului PSD. În rechizitoriul de trimitere în judecată, procurorii menționau: „În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune național, a pretins și primit de la inculpatul Duicu Ioan-Adrian suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice. După primirea acestei sume de bani, emisiunile realizate de către Bădin Andrei-Dan nu au mai abordat subiectul referitor la presupusele nelegalități săvârșite de persoana respectivă”.

Bădin a susținut, penibil, că banii nu reprezentau mită, ci o datorie pe care  ditamai baronul PSD de Mehedinți, Adrian Duicu, o avea la el. Cică ziaristul îl împrumutase pe baron când acesta venea la București și nu avea bani cash să se cazeze la hotel!

În 2019, Andrei Bădin a fost achitat, urmare și a faptului că, prin desființarea de către CCR a protocolului dintre DNA și SRI, interceptările realizate de SRI au fost eliminate din dosar. Printre aceste înregistrări se aflau și cele ale convorbirilor dintre Andrei Bădin și Adrian Duicu. Judecatorul Viorica Constiniu, de la Curtea de Apel București, a decis, în faza de Cameră Preliminară, eliminarea a 7 CD-uri cu interceptări din dosar și chiar eliminarea cu totul a stenogramelor de pe cele 7 CD-uri, acestea nemaiputând fi avute în vedere ca probe”.

O simplă căutare pe Google vă relevă și alte informații, înscrise în aceeași linie. Concluzia vă aparține. Atenție doar de unde vă luați informația. Rămânem tot în sfera asumării, până la urmă, iar lipsa unor banale elemente de identificare gen semnătură sau societate editoare nu poate reprezenta în nici un caz o dovadă de credibilitate.

Carmen COSMAN – PREDA