Confirmare directă: magazin Dedeman la Petroșani până la finele acestui an

7196

Frații Adrian și Dragoș Pavăl,  acţionari ai retailerului de bricolaj Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială românească, vorbesc pentru prima oară direct despre magazinul Dedeman care urmează să se deschidă la Petroșani.

În timp ce legendele urbane dau ca sigur faptul că la Petroșani nu va fi deschis niciun magazin Dedeman, frații Adrian și Dragoș Pavăl contrazic direct zvonurile aruncate pe piață de diverse personaje.

Este pentru prima dată când ”frații Dedeman”, cum sunt cunoscuți acționarii majoritari au retailerului de bricolaj cu capital 100% românesc, vorbesc public despre acest subiect care a suscitat un mare interes în zona Văii Jiului.

Într-un interviu acordat celor de la bugetul.ro, referitor la nou-înființata companie Grunman Energy și a centralelor fotovoltaic prin intermediul cărora vor produce energie, Dragoș și Adran Pavăl au declarat că, până la finalul anului îşi propun să finalizeze instalarea de centrale fotovoltaice la centrele logistice Dedeman din Pantelimon şi Bacău, precum şi pe acoperişurile magazinelor din Bârlad, Bacău, Slatina şi Petroşani.

Iată ce au declarat Dragoș și Adrian Pavăl pentru bugetul.ro:

Pavăl Holding, vehiculul de investiții al fraților Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, a înfiinţat, recent, compania Grunman Energy.

Compania va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperişurile celor şapte centre logistice Dedeman din ţară.

Trebuie menționat că, în urma unui parteneriat cu Simtel, Dedeman beneficiază de 31 de centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice ale Dedeman, cu o capacitate totală de 8,8 MWp.

<<Ne bucurăm să anunțăm cifrele parteneriatului nostru cu Dedeman, care se desfășoară de peste trei ani.

În această perioadă, Simtel a construit 31 de centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice ale Dedeman, cu o capacitate totală de 8,8 MWp. Doar în ultimul an, am instalat o capacitate de 2,8 MWp, reprezentând peste 7.000 de panouri fotovoltaice.

„Suntem mândri și onorați de colaborarea cu Dedeman începută în urmă cu mai bine de trei ani. Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a susține compania în drumul către eficientizarea consumului de energie prin construcția de centrale electrice fotovoltaice și că putem contribui în continuare la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale Dedeman”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel.

Le mulțumim celor de la Dedeman pentru colaborarea de până acum și privim cu optimism parteneriatul nostru, ce are ca obiectiv transformarea Dedeman într-una dintre cele mai verzi companii din România!>>, se precizează într-un comunicat al Simtel.

Pe lângă instalarea şi punerea în funcţiune a centralelor fotovoltaice, compania este, de asemenea, responsabilă de mentenanţa panourilor fotovoltaice, proces care presupune monitorizare online, remedieri corective de orice tip şi revizii anuale. În plus, în ultimele 12 luni, Simtel a instalat în parcările magazinelor Dedeman şi 45 de staţii de încărcare pentru autoturisme electrice, conform zf.ro.

Grija pentru mediu s-a numărat întotdeauna printre priorităţile organizaţiei noastre. Obiectivele şi valorile comune pe care le împărtăşim cu Simtel Team au reprezentat fundaţia parteneriatului solid pe care l-am construit împreună în ultimii ani” spune Dragoş Pavăl, preşedinte Dedeman.

În ceea ce priveşte activitatea curentă, până la finalul anului, cele două companii îşi propun să finalizeze instalarea de centrale fotovoltaice la centrele logistice Dedeman din Pantelimon şi Bacău, precum şi pe acoperişurile magazinelor din Bârlad, Bacău, Slatina şi Petroşani.

Așa cum precizam la începutul articolului, Pavăl Holding a înfiinţat compania Grunman Energy. În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MWp, însă pe termen mediu şi lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW.

Potrivit sursei citate, Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021. În luna iunie 2021, înainte de listare, Paval Holding a achiziţionat o participaţie de 5% din afacerea antreprenorială românească de inginerie şi tehnologie.”