Fără realizări notabile, Laurențiu Nistor fracturează și ultima bucată de logică!

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, începe să confunde realitatea cu poveștile numai bune de narat nepoților (votanților) la gura sobei, în serile lungi de iarnă. Probabil și în lipsa unor rezultate reale în acest prim an de mandat din fruntea administrației publice județene.

Invitat la Mondo TV și întrebat despre ce a realizat de când a fost ales în fruntea Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor s-a apucat să înșire lucruri care nu au absolut NICIO LEGĂTURĂ cu funcția sa.

Ia uitați ce spune Nistor că a făcut de anul trecut, din 27 septembrie, de când a fost votat:

  • Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat într-un an de zile
  • Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut pentru județul Hunedoara, m-am zbătut ca în județul Hunedoara să aducem peste 668 de milioane de lei pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2)
  • Banii vă spun unde sunt. Banii ăștia se regăsesc în 221 de programe scrise de primarii din județul Hunedoara, fie PSD, fie PNL. Dacă proiectul a fost eligibil, l-a primit
  • Chiar pot să vă spun și cu mândrie spun asta, că în momentul în care s-au depus dosarele, mulți își făceau impresia că nu o să primească decât primarii de la PSD. Cred că au înțeles greșit și cred că s-au înșelat cu ideea asta. Toți primarii care au depus proiecte eligibile și au fost selectate, au primit bani
  • Din cele 221 de proiecte depuse de primarii din județul Hunedoara, la ora actuală mai sunt 70 de terminat, adică de încheiat lucrările și două proiecte care încă nu s-au început.
  • Este un lucru deosebit ca, în trei ani de zile, din 2018 până în 2021, din 221 de proiecte, să mai rămână doar 70 care încă nu sunt terminate.
  • Drumuri, școli, grădinițe, creșe, case de cultură. Efectiv, dacă vreți să vă spun așa, PNDL 2 a scos România din mocirlă

Bun, domnule Laurențiu Nistor, dar care este contribuția dvs la PNDL2? Și ce căutăm prin  2018 cu realizările Consiliului Județean Hunedoara, pe care îl conduceți din 2020, 23 octombrie, când ați depus jurământul?!

Explicație aiuritoare, de președinte PSD județean: ”Sunt omul care m-am zbătut ca în județul Hunedoara să ajungă cifra de 668 de milioane de lei. Este mare lucru! (…) Alocarea acestor bani avea legătură cu proiectele depuse de primarii din județul Hunedoara. Proiectele depuse nu la Consiliul Județean, în nici un caz. Proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării. Este și meritul Consiliului Județean, pentru că am chemat primarii la noi, i-am instruit ce să facă, cum să facă… le-am spus la toți primarii, în calitatea mea de deputat: depuneți proiecte, uitați cum trebuie să faceți, să poată fi trecute să luați banii”.

Domnule Laurențiu Nistor, îmi pare că regăsesc în fraza dvs. o fractură de logică. Pai, în calitatea dvs de deputat? Revenim: sunteți de anul trecut președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

E drept că atunci când găsești să te lauzi cu un proiect care nu a trecut de faza de hârtie, așa cum este cel cu transportul ecologic din Valea Jiului, e bun și PNDL-ul implementat de Guvern, cu bani de la bugetul de stat! Și vă mai reamintesc un amănunt: din noiembrie 2019 România a avut două guverne DE DREAPTA. Iar ”dragă Ludovic” sau ”dragă Florin”, așa cum vă place să vă exprimați public vorbind despre primari sau diverși miniștri, în context nu ține. Maxim ”Dragă Marcel”, dar era în OPOZIȚIE, cu influență zero spre deloc!

Sufletul îmi spune că trebuie să candidez și în 2024”! Vai nouă! În context și la cum arată județul Hunedoara sub administrarea dvs., asta sună ca un blestem, domnule Laurențiu Nistor!

Carmen COSMAN – PREDA