”Rolul nostru e de a ne asigura că în centrul politicilor educaționale se află interesul elevului și al cadrelor didactice” – deputat PNL Vetuța Stănescu

240
”Rolul nostru, al adulților, al oamenilor politici este de a netezi calea spre cunoaștere a celor mici, de a ne asigura că în centrul politicilor educaționale se află interesul elevului și al cadrelor didactice, care trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții, astfel încât actul didactic să fie unul de succes”, a subliniat deputatul PNL Vetuța Stănescu cu ocazia începerii noului an școlar.
Vetuța Stănescu a fost prezentă, astăzi, la festivitățile de deschidere a noului an școlar de la mai multe unități de învățământ din județ și le-a transmis elevilor și cadrelor didactice mesajul său de susținere, mai ales în contextul acestui ciclu de învățământ care vine cu noi provocări.
”Începutul noului an școlar este un moment încărcat de multă emoție și bucuria revederii, atât pentru elevi, cât și pentru părinții acestora, dar și pentru cadrele didactice, acești oameni dedicați care plămădesc caractere, formează competențe și care pun bazele generațiilor de mâine. Știu că urmează un an plin de provocări, un an care va sta sub semnul schimbării, dar îmi exprim convingerea că elevii noștri vor avea parte de un proces educațional de înaltă calitate. Rolul nostru, al adulților, al oamenilor politici este de a netezi calea spre cunoaștere a celor mici, de a ne asigura că în centrul politicilor educaționale se află interesul elevului și al cadrelor didactice, care trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții, astfel încât actul didactic să fie unul de succes. Școala, în esența ei, reprezintă o călătorie plină de cunoaștere, de acumulare de noi informații, aptitudini, valori și sentimente, iar toate acestea constituie temelia dezvoltării pentru viitor a societății de mâine. Acum, la început de an școlar, le urez elevilor din toate ciclurile de învățământ un an școlar plin de succese, de realizări, cu rezultate cât mai bune la învățătură și în activitățile extrașcolare. De asemenea, tuturor cadrelor didactice le adresez cele mai calde urări de bine, multă sănătate, putere de muncă și mult succes în noul an școlar!”, este mesajul adresat acum, la început de an școlar, de deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.
Carmen COSMAN – PREDA