De ce a primit Geoagiu fonduri aproape cât o comună, pe proiectele depuse de administrația Cărăguț

Aprobarea listei finale a obiectivelor de investiții ce urmează să fie finanțate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” stârnește și nemulțumiri. De exemplu, la Geoagiu, unde nu puțini sunt cei care consideră că, sub administrarea primarului Vasile Cărăguț, orașul ar fi început să devină ”localitatea șanselor ratate”

Puțin mai mulți bani decât o comună a primit orașul Geoagiu pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și de aici vin și nemulțumirile. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației  a aprobat lista finală a obiectivelor de investiții ce urmează să fie finanțate în cadrul acestui program, însă alocarea s-a făcut pe baza solicitărilor și a documentațiilor depuse de administrațiile publice. Practic, fiecare primește ceea ce solicită.

Orașul Geoagiu, cu o populație de aproximativ 5.600 de locuitori, primește aproximativ 14 milioane de lei pentru proiectele care vizează drumurile ori infrastructura de apă și canalizare. Spre comparație, comuna Balșa, cu doar 850 de locuitori, are aprobate proiecte în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.

De asemenea, vorbim și despre finanțări parțiale pentru unele proiecte, fără ca administrația Cărăguiț să explice de unde va fi acoperită diferența în vederea implementării acestora. De exemplu, proiectul de alimentare cu apă de la Homorod are o valoare de 6.4000.000, după cum atrag atenția cei care cunosc acst proiect, iar finanțarea este de numai2.400.000! Primește în schimb 6.000.000 de lei pentru proiectul de canalizare, dar dacă nu ai introduse rețelele de apă, la ce folosesc rețelele de canalizare?

Practic, cunoscătorii fenomenului se tem că, în realitate, mai rămân viabile celelalte două proiecte, în valoare de aproximativ 4.500.000 lei, respectiv Reabilitare şi modernizare drumuri din interiorul localităţii, sat Gelmar, oraş Geoagiu – 3.349.761,54 lei; Extinderea reţelei de canalizare pe strada Feredeului (cătun Poenari), oraş Geoagiu – 1.129.896,14 lei.

În tot acest timp, administrația orașului Geoagiu prezintă drept o mare realizare suma primită pe proiectele depuse prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.