Alarmant. Fără paturi ATI COVID în județul Hunedoara

618

Situația îmbolnăvirilor cu SARS – CoV – 2 este alarmantă în județul Hunedoara, unde nu mai există nici un pat liber pe secțiile ATI pentru bolnavii de COVID.

În județul Hunedoara incidența cazurilor de COVID 19 a ajuns, sâmbătă dimineață, la 4,87/1.000 locuitori iar în secțiile ATI din spitale toate paturile sunt ocupate, a precizat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Incidența este în creștere și cele mai mari municipii înregistrează o rată a infectărilor de peste 5/1.000 locuitori: Deva = 7,74/1.000 loc., Hunedoara = 6,82/1.000 loc., Petroșani = 5,34/1.000 loc., Lupeni = 5,16/ 1000 loc.

Pe de altă parte, 32 de localități din județ sunt deja în scenariul roșu, cu o incidență de peste 3 la 1000 de locuitori. Într-o singură zi, în județul Hunedoara au fost confirmate aproape 200 de cazuri noi.

Declarațiile prefectului județului Hunedoara au fost făcute în cadrul unei videoconferințe pe tema situației actuale din sistemul de sănătate, convocată de premierul Florin Cîțu. Din partea guvernului a mai participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

S-a discutat problema numărului insuficient de paturi existente la ATI, la nivelul fiecărui județ, dar și despre relocarea de personal medical acolo unde situația este deosebit de gravă, precum și modul în care se va face distribuirea echipamentelor care sosesc în România prin Mecanismul European de Protecţie Civilă (UCPM).

Carmen COSMAN – PREDA