Postul de administrator special al CEH trece la PSD

2280

Un social – democrat va prelua postul de administrator special al Complexului Energetic Hunedoara, începând cu data de 1 octombrie.

Postul a fost deținut până acum de liberalul Cristian Roșu, însă acesta va trece în fruntea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului de la aceeași dată. Ordinul privind numirea lui Roșu în conducerea SNIMVJ este deja semnat, iar surse bine informate spun că funcția de conducere de la compania energetică hunedoreană va fi ocupată de un agreat al PSD Hunedoara, din Deva, care ar mai fi fost în structura ”de vârf” a Complexului Energetic.

Pe de altă parte, SNIMVJ reprezintă baza pe care se va înființa noul Complex Energetic Hunedoara, format din minele Lonea, Livezeni, Vulcan și Lupeni, Sucursala PrestServ și Termocentrala Paroșeni. Practic, societatea de închideri mai funcționează doar până la momentul înființării noii structuri energetice, care ar urma să devină operațională la începutul lunii ianuarie 2023.

Sindicaliștii din cadrul CEH au semnat un protocol cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Documentul cuprinde termene și măsuri pentru funcționarea viitoarei structuri energetice.

Sindicatele din minerit au semnat un protocol cu oficialii Ministerului Energiei care prevede ca, până la data de 31 decembrie 2022, pe structura SNIMVJ, cu schimbarea denumirii și a obiectului de activitate, să se înființeze noua societate denumită Complexul Energetic Valea Jiului.

Înființat în anul 2012, Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă  în luna noiembrie 2019, sub povara unor datorii de peste şase miliarde de lei. Odată cu intrarea ăn insolvență a fost numit și un administrator special al companiei, conform legislației în domeniu. Pe de altă parte, la ora actuală mai mulți creditori cer în instanță falimentul societății energetice, dar o decizie în acest sens nu a fost încă pronunțată.

Carmen COSMAN – PREDA