Pe urmele ”amendamentului Resmeriță”. Reprezentanți ai Comisiei economice a Senatului vin în Valea Jiului

Reprezentanți ai Comisiei economice a Senatului vin miercuri în Valea Jiului, pe urmele ”amendamentului Resmeriță”, care vizează minele Lupeni și Lonea, precum și Termocentrala Paroșeni.
Potrivit unui comunicat al senatorului PSD Cristian Resmeriță, delegația se va întâlni cu oficialii Complexului Energetic Hunedoara, companie aflată în insolvență care de câteva zile a reintrat sub controlul administrativ al social – democraților, PSD urmând să preia postul de administrator special.
”În cursul zilei de miercuri, 5 octombrie 2022, Comisia Economică a Senatului condusă de senatorul Daniel Zamfir va fi prezentă în Valea Jiului, pentru a analiza situația în care se află Complexul Energetic Hunedoara.   Din delegație va face parte și domnul senator Radu Oprea, fost ministru al Antreprenoriatului și lider al Grupului senatorial PSD, de asemenea vor mai fi prezenți o serie de senatori al căror program va permite această deplasare. La această întâlnire vor mai fi prezenți deputații:  Natalia Intotero și Ilie Toma, precum și domnul Nistor Laurențiu, președintele Consiliului Județean Hunedoara.  Miercuri la ora 10.00, Comisia Economică a Senatului va avea o întâlnire de lucru la Uzina Paroșeni cu toată conducerea Complexului Energetic Hunedoara, pentru a încerca să găsească soluții pentru ca acesta să aibă o funcționare cât mai normală. De asemenea președintele Sindicatului Muntele, domnul Darius Câmpean a confirmat prezența tuturor liderilor de sindicat din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.  După întâlnirea de la Uzina Paroșeni va urma o deplasare la Exploatarea Minieră Livezeni unde Comisia Economică a Senatului va intra în subteran pentru a analiza condițiile de muncă de acolo”, se arată în comunicatul transmis de senatorul PSD Cristian Resmeriță.
Parlamentarul hunedorean a mai precizat că ”doar dacă ne punem la aceeași masă toate forțele inclusiv politice, putem să găsim niște soluții împreună cu conducerea ministerului, pentru ca activitatea complexului să devină una normală”