Concurs cu final aranjat, girat de președintele Consiliului Județean Hunedoara?!

Spitalul Județean de Urgență Deva, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, a scos la concurs postul de director financiar contabil, ocupat acum INTERIMAR de Letiția Bădin, soția vicepreședintelui CJ Hunedoara, Ion Bădin. Interesant este că, după anunțarea concursului, care are avizul președintelui administrației publice județene Laurențiu Nistor, directorul INTERIMAR al spitalului revine nu cu una, ci cu DOUĂ erate la anunțul inițial, asta deși ne aflam în plină procedură de concurs. Sunt surse care vorbesc despre faptul că aceste modificări ar fi fost necesare din cauză că criteriile de participare la concurs nu se mulau perfect pe profilul unicului candidat înscris la concurs. Un număr de dosar, un indicativ, despre care unii ar fi însă în stare să bage mâna în foc că ar fi chiar Ioneluța Letiția Bădin.

Postul de director financiar contabil este scos la concurs pe o perioadă determinată de trei ani. Absolut întâmplător, desigur, tot trei ani mai are de stat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara vicepreședintele Ion Bădin, soțul Letiției Bădin, cea care a fost transferată de la Hunedoara, unde era auditor la Spitalul Municipal, la Deva, pe post de director financiar contabil, în data de 19.04.2021, deci după începerea mandatului soțului său. Desigur, fără nicio legătură cu acesta.

Funcția a fost ocupată cu titlu de interimat până acum, când comitetul director al SJU Deva, cu girul președintelui Laurențiu Nistor, și-a dat seama că spitalul are nevoie ca de aer de un director plin, chiar și pe o perioadă determinată de 3 ani. Asta în timp ce restul membrilor echipei de conducere sunt tot interimari, numiți ”pe durata stării de alertă”, după cum se consemnează în documentele unității medicale subordonate direct Consiliului Județean Hunedoara.

Revenind la concursul anunțat în data de 21 septembrie, cu doar o zi înainte de deschiderea perioadei de depunere a dosarelor!, acesta a suferit modificări în ceea ce privește CONDIȚIILE de participare, chiar DUPĂ ce anunțul începuse să producă efecte.
Nu una, ci două erate au fost semnate de directorul interimar al Spitalului Județean de Urgență Deva în data de 22 septembrie 2021, una care ABROGA taxa de participare la concurs, stabilită inițial la 200 de lei, iar cea de a doua care ABROGA, de asemenea, dintre condițiile obligatorii, ”copia de pe certificatul de atestare a cunoștințelor dobândite în domeniul Sistemului european de conturi, precum și de cunoaștere a reglementărilor europene în domeniu”.


De ce s-a întâmplat acest lucru? Este simplu de prezumat.

La concursul pentru care dosarele au putut fi depuse până în data de 5 octombrie 2021, iar proba scrisă va avea loc în data de 13 octombrie, urmată de interviu – în 14 octombrie, s-a înscris un singur candidat. Este vorba despre NUMĂRUL de dosar 25.369/ 28.09.2021, conform normelor GDPR. Dar are oare cineva vreo emoție privind candidatul ori rezultatul concursului cu final așteptat, concurs avizat de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor?


Administrația publică județeană este condusă de tripleta PSD Laurențiu Nistor (președinte), Alin Țambă și Ion Bădin (vicepreședinți), secondați de administratorul public al județului, Costel Avram.

Carmen COSMAN – PREDA