Raport după vizita Comisiei economice a Senatului în Valea Jiului

236

După vizita în Valea Jiului, la Termocentrala Paroșeni și în subteranul Minei Livezeni, membrii Comisiei economice a Senatului vor face un raport, pe care îl vor trimite Premierului și președinților celor două Camere ale Parlamentului.

Senatorul Daniel Zamfir, șeful Comisiei economice, spune că nu are încredere în ministrul Energiei și că are senzația că acesta ascunde adevărul și în același timp reiterează ideea ce societatea energetică hunedoreană poate să devină profitabilă.

În această după-amiază, Zamfir a anunțat pe pagina sa de Facebook că, după discutiile din Valea Jiului a tras următoarele concluzii:

Combinatul Energetic Hunedoara, care are termocentrala de la Paroseni si patru exploatatii minere la Lupeni, Lonea, Vulcan si Livezeni, poate fi o companie extrem de rentabila doar daca ministerul energiei vrea lucrul asta. Alibiul perfect pe care il avea Popescu era #greendealul. Razboiul si nevoia UE de a pune in paranteze acum “planul verde” si a se orienta pe #repowerEU i-au incurcat planurile lui Popescu, cel putin la nivel de comunicare.

Cum sa explici oamenilor ca trebuie sa inchizi productia pe carbune-care a devenit mai ieftina decat cea pe gaze-in conditiile in care chiar apostolii bruxelezi ai inchiderii minelor ne indeamna acum sa producem energie din orice pentru a reduce dependenta de rusi.

Cu investitii absolut rezonabile, sub 20 milioane de euro, termocentrala de la Paroseni poate functiona sapte zile din sapte, nu doar doua cum se intampla acum, iar carbunele extras suplimentar poate fi vandut in Polonia care deja a solicitat carbune din Romania avand in vedere ca au rupt legatura cu rusii.

Asta-i pe scurt.

Vom face un raport al Comisiei economice a Senatului pe care il vom transmite prim-ministului si presedintilor celor doua camere pentru ca tare am senzatia ca dl Popescu de la Energie nu spune adevarul.

P.S. Termocentrala de la Paroseni care functioneaza doar doua zile pe saptamana asigura salariile pentru aprox 3000 de oameni.

Daca ar functiona, cum ar fi normal, va las pe voi sa trageti concluziile…”, a scris senatorul PSD Daniel Zamfir, șeful Comisiei economice din Senat.

Carmen COSMAN – PREDA