80 de paturi suplimentare pentru bolnavii de COVID – 19 în spitalele din județ

345
Foto: Aleph News
80 de paturi suplimentare pentru bolnavii de COVID – 19 vor exista în spitalele hunedorene, după ce au fost identificate soluții în acest sens, în urma discuțiilor care au avut loc marți între prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, cu managerii spitalelor hunedorene.
La ședința de lucru au fost prezenți și subprefectul Lorincz Szell, managerii tuturor spitalelor din județul Hunedoara, directorul Casei Județene pentru Asigurări de Sănătate, Adrian David și directorul Direcției de Sănătate Publică, Sebastian Mezei.
Dată fiind situația actuală a incidenței foarte mari a numărului de hunedoreni infectați cu SARS COV 2, prefectul Călin Petru Marian a solicitat managerilor unităților spitalicești să ia toate măsurile pentru a asigura desfășurarea actului medical necesar atât în situația actualei pandemii cât și pentru ceilalți hunedorenii care trebuie să fie tratați de alte afecțiuni.
”Vă solicit să mă informați de toate solicitările dumneavoastră privind dotările spitalelor și nevoile echipelor medicale, pentru că în calitate de prefect vă voi sprijini cu tot ceea ce este necesar pentru ca actul medical să poată fi de calitate, în slujba pacienților” le-a transmis managerilor de spitale, prefectul Călin Petru Marian.
În județul Hunedoara, în numai 24 de ore au fost confirmate 219 cazuri noi, incidența fiind de 5,43 la mia de locuitori.
Carmen COSMAN – PREDA