Medici neonatologi de la Vulcan ar putea fi relocați la Petroșani. La Vulcan sunt ZERO nașteri în ultimele 6 luni!

806

Medici specialiști neonatologi de la Spitalul din Vulcan ar putea fi relocați la Spitalul de Urgență Petroșani pentru deblocarea situației de aici, a anunțat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. La Vulcan în ultimele 6 luni nu a fost înregistrată nici măcar o naștere, astfel că transferul de personal medical nu ar afecta spitalul de aici, dar ar duce la deblocarea situației de la Petroșani.

La Spitalul din Petroșani nu mai profesează niciun medic neonatolog, după pensionarea doctorului care deservea secția, iar situația a devenit complicată, în condițiile în care aici lunar se înregistrează între 30 și 50 de nașteri. Urgențele au trebuit, în consecință, să fie redirecționate spre alte spitale, care beneficiau de serviciile unui medic specialist. La concursul organizat de SU Petroșani nu s-a prezentat nici un doctor de specialitate.

”Din păcate, cu toate eforturile făcute, medic neonatolog nu a venit la concursul publicat în Viața Medicală. Activitatea pe secția Neonatologie este asigurată, prin rotație, de medicii de pe Secția Pediatrie, unde și acolo numărul este foarte mic”, a declarat managerul Spitalului de Urgențe Petroșani, dr. Alin Vasilescu, citat de HD365.

La Petroșani există linie de gardă la Secția de Ginecologie, dar pentru urgențe nu este suficient.

Deblocarea acestei situații pentru cel mai mare spital din Valea Jiului poate să vină prin relocarea unor medici neonatologi. De exemplu, de la Vulcan, unde din luna nu a fost nicio naștere. Sunt însă angajați trei medici pediatri, la fel ca și la Spitalul de Urgență Petroșani, dar și un medic neonatolog.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian,  primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi și directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Adrian David, au analizat problema de la Petroșani împreună cu managerul instituției medicale, dr. Alin Vasilescu. De asemenea, Călin Petru Marian și Adrian David au fost și la Vulcan pentru a vedea care este situația de aici și cum poate fi deblocată situația de la SU Petroșani.

”În urma discuțiilor au fost găsite soluții administrative, respectiv posibila relocare a medicilor specialiști neonatologi de la Spitalul din Vulcan la Spitalul de Urgență Petroșani, astfel încât situația să poată fi deblocată, secția din Petroșani să își poată relua activitatea, iar urgențele în domeniu să nu mai fie redirecționate spre alte unități sanitare”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului de Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA