Legile ”Resmeriță” privind pensionarea celor din sistemul minier rămân în vigoare

132
În cursul zilei de marți, 8 noiembrie 2022, la inițiativa Sindicatului ”Muntele” a avut loc o întâlnire cu domnul ministru Budăi Marius la Ministerul Muncii.
Subiectul principal al discuțiilor s-a axat pe dorința angajaților Complexului Energetic Hunedoara, ca legile inițiate de senatorul Cristian Resmeriță privind pensionarea celor care au lucrat în sistemul minier, să se aplice până în momentul în care va exista activitate minieră.
Rezultatul discuțiilor au fost încurajatoare,ministrul Budăi spunând că înțelege greutățile vieții de miner și că anumite legi care sunt corecte, nu trebuie modificate. Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele a insistat pentru faptul că atât angajații din minerit cât și cei din energie au condiții grele de muncă și că acest lucru trebuie respectat.
Senator Cristian Resmeriță: ”Cel puțin pentru moment nu se pune problema ca legile pe care le-am inițiat, să sufere modificări. Este doar un zvon lansat de adversarii politici. Mă bucură faptul că domnul Ministru a înțeles acest lucru și sunt convins că atâta timp cât PSD rămâne la guvernare, nu vor fi probleme în acest sens”.