Deputat PNL Vetuța Stănescu: ”Am votat și voi vota orice demers care să prelungească activitatea minieră în cele patru mine din Valea Jiului”

107

Deputatul PNL Vetuța Stănescu a votat împotriva legii de aprobare a ordonanței privind decarbonizarea sectorului energetic românesc, chiar dacă acest lucru a însemnat să să pună în antiteză cu majoritatea colegilor din Camera Deputaților.

Este din județul Hunedoara și știe bine cât de grea este munca minerilor, dar cât de important este sistemul energetic din această parte a țării.

Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara, a explicat că a votat și va vota orice demers care să prelungească activitatea minieră în cele patru mine din Valea Jiului și producerea de energie pe bază de cărbune la Paroșeni

Astăzi avem acorduri semnate cu Comisia Europeană, prin care se vor investi peste 510 de milioane de euro pentru județul Hunedoara, în vederea tranziției de la economia pe cărbune, la una nepoluantă. Ne propunem să adoptăm acte normative care să garanteze locurile de muncă din Valea Jiului și dincolo de 2032, prin investiții masive în capacități energetice verzi. Acesta ar trebui să fie subiectul principal în Vale, respectiv cum să reușim să absorbim banii europeni și în ce anume să îi investim, nu să facem paradă, pe suferința a mii de oameni, cărora – pe bună dreptate – le e teamă de viitorul lor. Oamenii ar trebui să fie mai bine informați despre ce soluții avem pentru problemele lor, nu să asiste la spectacole grotești, asigurate de oamenii politici, care parcă acum descoperă Valea Jiului și sunt mirați de cât de greu o duc minerii. Adevărul este că mereu au știut să profite de pe urma lor, și în afară de câțiva bani în plus la pensie, nu s-au îngrijit de siguranța muncii lor, au uitat de planuri de investiții, au devalizat ani de-a rândul tot ce s-a putut prin companiile miniere.
Din respect pentru truda minerilor și a energeticienilor, am votat și voi vota orice demers care să prelungească activitatea minieră în cele patru mine din Valea Jiului și producerea de energie pe bază de cărbune la Paroșeni”, a declarat deputatul PNL Vetuța Stănescu.

Legea privind decarbonizarea sectorului energetic românesc a fost aprobată cu 155 de voturi pentru, 44 contra și 37 de abțineri.

Carmen COSMAN – PREDA