Senatorul Cristian Resmeriță își arogă angajările din minerit

Complexul Energetic Hunedoara face angajări. 20 de persoane ar urma să completeze, de săptămâna viitoare, personalul existent, acolo unde este nevoie de oameni. Compania energetică hunedoreană funcționează în directa subordine a Ministerului Energiei și, ca atare, angajările ar avea nevoie și de girul ”forului tutelar”.

Senatorul PSD Cristian Resmeriță își arogă aceste angajări și mai mult, plusează. Susține că sute de oameni ar urma să fie încadrați în perioada următoare la minele din Valea Jiului. În același timp, însă, parlamentarul PSD spune că ”a făcut presiuni” astfel încât entitatea energetică hunedoreană să facă angajări, dar în același timp a susținut într-o emisiune la Mondo TV că nu a vrut să se întâlnească sau să discute cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Resmeriță a încercat să forțeze o promisiune de ”angajări imediate”, cu care să iasă la declarații, chiar în urmă cu aproximativ o lună, la vizita de la Termocentrala Paroșeni a unor membri ai Comisiei Economice a Senatului. A  anunțat ulterior că de la data de 1 noiembrie vor fi făcute angajări în minerit. Nu s-au făcut. Se fac acum, 20 de persoane. Iar senatorul PSD își arogă aceste angajări.

Senator Cristian Resmeriță: ”Mă bucur că decizia de a face angajări pe care am propus-o în cadrul ședinței de lucru a Comisiei Economice a Senatului, care a avut loc la Termocentrala Paroșeni se respectă. Acolo am scos în evidență nevoia Complexului de a face angajări, pentru că este foarte clar că au un deficit din acest punct de vedere. Aceste angajări sunt doar începutul, o să mai urmeze încă foarte multe. Doresc, să mulțumesc Sindicatului Muntele, pentru sprijinul constant pe care îl oferă angajaților Complexului Energetic Hunedoara!”

De precizat că Sindicatul Muntele, condus de Darius Cîmpean, a convenit cu Ministerul Energiei, încă din data de 20 septembrie, angajarea a minimum 120 de persoane după înființarea viitoarei structuri energetice, însă documentul prevede că, dacă situația o impune, ”se vor face un număr minim de angajări mai repede la sucursalele unde este nevoie de angajați pentru a putea funcționa normal în cadrul CEH”.

Carmen COSMAN – PREDA