Cum s-a transformat o conductă de apă potabilă într-un real ”sistem de irigații”. Ce explicații are ApaServ

Conducta ApaServ din zona Livezeni are toate șansele să se transforme într-un arici în ritmul în care cedează, la fel ca și surata ei din Hațeg (vezi foto), care a făcut înconjurul țării. E ciuruită de vreme, iar operatorul de apă și canalizare susține că o să o înlocuiască. Dar nu chiar acum.

Un adevărat sistem de irigații a dezvoltat ApaServ Valea Jiului SA în zona Livezeni, pe strada Cucului, unde conducta a cedat din nou. Oamenii spun că zile în șir apa a țâșnit cu putere, iar dovadă stau filmările realizate în zonă. Și nu e prima dată. Grav este că și drumeagul spre zona unde sunt câteva case s-a transformat într-o adevărată mlaștină, iar accesul este mult îngreunat.

Conducta de apa din Hateg
Conducta de apa din Hateg

Cristian Ionică, directorul ApaServ Valea Jiului SA spune că a rezolvat astăzi problema apei care țâșnește din conductă și că va fi înlocuită în totalitate, dar nu anul acesta.

Acea conductă este conducta de aducțiune care vine de la Vulcan până la stația de alimentare Zănoaga, o conductă care are o vechime de peste 50 de ani. Este în programul de reabilitare, să sperăm că undeva la începutul anului viitor va fi finalizată înlocuirea. Într-adevăr am avut 13 spărturi pe ea, care s-au rezolvat în cursul zilei de astăzi. Operațiunea s-a realizat sub presiune, pentru dacă goleam această conductă și o repuneam în funcțiune era riscul ca cele 13 spărturi să se amplifice, să fie mult mai multe și afectam alimentarea cu apă a unei părți din Petroșani, Aninoasa și Vulcan”, a explicat Cristian Ionică, directorul companiei de utilități publice.

Apa Serv Valea Jiului SA funcționează în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA