Costel Avram intră în sfera penalului. Și-a luat stema județului ”pe persoană fizică”!

Costel Avram, administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, calcă din nou în picioare tot ce înseamnă lege sau normă de moralitate, legalitate și normalitate. Și-a luat pe persoană fizică instituția publică la care este un simplu angajat și, în dreptul numelui, și-a ”transferat” stema județului!

Totul s-a întâmplat în cadrul unui eveniment public, generat de un proiect privat în care Costel Avram – atenție, nu Consiliul Județean Hunedoara, ci Costel Avram! – se numără printre sponsori. Inițiativa ar fi, fără doar și poate, lăudabilă, dacă Avram nu și-ar fi asociat numelui stema județului Hunedoara, stema folosită de instituția publică în care este un simplu angajat!

Să nu uităm că, legal, NU există o instituție a administratorului public, așa cum este, de exemplu, Instituția Primului Ministru ori Instituția Prefectului. Administratorul public al unei instituții, locale sau județene, nu are importanță, este un simplu funcționar, UN ANGAJAT în aparatul administrativ.

Gestul este departe de orice urmă de normalitate & moralitate. Până la urmă, cum ar fi dacă fiecare angajat al unei unități administrativ – teritoriale, primărie, consiliul județean, etc. și-ar asocia public la nume stema județului sau a localității respective.

Mai grav, însă, fapta lui Costel Avram ar putea intra în sfera penală. Potrivit art. 241 din Codul Penal ”purtarea, fără drept, de decoraţii, de uniforme sau de semne distinctive ale unui organ de stat, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.

Marian Oprișan, ”baronul de Vrancea”, spunea la un moment dat ”mama sunt eu”. În aceeași cheie, vrea cumva Avram să ne transmită că județul este el?!

Am încercat să aflăm ce părere are despre această situație șeful pe linie administrativă (și politică) a lui Costel Avram, respectiv Laurențiu Nistor – președintele Consiliului Județean Hunedoara. În ciuda insistențelor noastre nu am reușit să luăm legătura cu acesta.

Carmen COSMAN – PREDA