Primarul din Uricani încearcă să-și recupereze în instanță lacul de la Câmpu lui Neag concesionat de asociația lui Vochițoiu

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, se luptă în instanță cu o asociație de pescuit reprezentată de fostul senator Haralambie Vochițoiu, dar și cu Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Vrea să își recupereze lacul format pe amplasamentul fostei cariere de la Câmpu lui Neag, concesionată acum către Asociația Pescarilor Sportivi ”Pro Pescar” a lui Vochițoiu

Dănuț Buhăescu este de părere că a fost un abuz și spune că, înainte de a declanșa litigiul în instanță, a încercat să afle care au fost actele care au stat la baza concesionării luciului de apă, în condițiile în care acesta s-ar afla în domeniul privat al orașului Uricani. Nu a reușit, așa că a apelat la judecătorii de la Petroșani.

Ei de mult au pândit lacul de la Câmpu lui Neag și au încercat să interpreteze legea după pofta lor și cei de la București au scos la licitație luciul de apă, care nu este al lor. Este în domeniul privat al UAT Uricani, este exclusiv al nostru. Avocatul a cerut pe 544 la Agenția Națională să îi pună la dispoziție toate actele care au stat la baza concesionării acestui bun public către ProPescar și au refuzat. Acum cerem prin contencios – administrativ să ne răspundă, că este o instituție de stat. Nu au vrut să răspundă nimic, înseamnă că au de ascuns ceva… Vochițoiu știa. El, oficial, poate să spună că a participat la o licitație”, a declarat primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu.

Pe de altă parte, edilul uricănean spune că gardurile care împrejmuiau lacul au fost distruse de cei care vin la pescuit după ce plătesc taxele necesare către ProPescar, asociație care nu are nici măcar drept de servitute pe terenurile care sunt în proprietatea administrației publice din Uricani.

Până să ajungă la lac, trec pe terenul primăriei. Și dacă lacul ar fi fost concesionat, terenul nu. Ei trec pe proprietatea mea”, a mai spus primarul Buhăescu.

Acum, cazul a ajuns în instanță, la Judecătoria Petroșani, iar Primăria Uricani cere anularea actului de concesiune.

În urmă cu un an, într-o declarație dată jurnaliștilor de la Cronica Văii Jiului, Vochițoiu susținea că Asociația Pro Pescar s-a prezentat la o licitație publică pentru luciurile de apă concesionate de ANPA.

Lacul de la Câmpu lui Neag s-a format pe amplasamentul fostei cariere de la Câmpu lui Neag și, ulterior, a fost populat cu pești, astfel că a devenit un punct de interes pentru pescari.

Pe de altă parte, nu este singurul dosar în care este vehiculat numele fostului senator Haralambie Vochițoiu. Acesta mai este cercetat într-un dosar instrumentat de Poliția Petroșani într-un dosar care vizează posibile infracțiuni de înșelăciune, complicitate la însușire fără drept a operei unui autor și prezentarea ca o creație intelectuală proprie și reproducere fără drept a operelor. Potrivit informațiilor, acesta urmează să fie audiat de oamenii legii.

Carmen COSMAN – PREDA