Parteneriate cu Ucraina derulate de Universitatea Petroșani

141

La Universitatea Petroșani nu sunt studenți din Ucraina, însă chiar și ala de-a lungul vremii instituția de învățământ superior din Petroșani a dezvoltat mai multe parteneriate cu universități din această țară, care continuă.

Multe dintre acestea sunt cu universități care nu sunt aproape de zona de război iar acest lucru permite continuarea colaborării.

”La noi la universitate nu avem studenți din Ucraina. O parte dintre aceștia au mers către universitățiile care sunt aproape de graniță, cum ar fi Suceava, Iași, Cluj, Baia Mare. Noi suntem pregătiți oricând să îi preluăm și să îi școlarizăm. Cu Ucraina am avut multe parteneriate.unele dintre acestea se mențin și mai ales cu universitățiile care sunt în partea de vest a Ucrainei, zonă care nu este așa de afectată de război. Cu aceștia am făcut o conferință și lucrările le-am publicat într-un volum la noi în România. Cu alte universități am legat doar câteva vizite ale cadrelor didactice ale lor la noi în țară. Colegii noștri încă nu am mers în vizită la aceste universități pentru că situația actuală nu este una sigură”, a declarat prof dr ing Radu Sorin Mihai, Rectorul Universității din Petroșani.

Oficialul a precizat că în continuare reprezentanții UPet face toate eforturile pentru ca toate aceste parteneriate să continue, în ciuda războiului  care macină această țară.

Carmen COSMAN – PREDA