Două noi specializări acreditate la Universitatea Petroșani

175

Un master în limba engleză și un master pe resurse regenerabile sunt cele doi noi specializări pe care reprezentanții Universității Petroșani vor să le acrediteze, în prima fază. Provocările acestui an nu se opresc însă aici.

Rectorul Universității Petroșani, , prof univ dr ing Radu Sorin Mihai spune că sunt vizate specializările atractive pe piața muncii.

”Începem un nou an calendaristic în care în prima fază ne dorim să acredităm două specializări pe care deja le-a propus spre acreditare. Una dintre acestea este deja trimisă la ARACIS, iar cealaltă acum urmează să fie trimisă pentru că mai trebuie să obținem un acord de la cei care se ocupă de denumirea specializărilor. Prima este un master în limba engleză despre Consum și Producție Responsabile și cea de a doua specializare care este tot de master reprezintă resurse regene­rabile și baterii. Aceste specializări sunt la mare căutare, una dintre acestea se află și în cadrul consorțiului EURECA PRO. În afară de aceste două acreditări, mai discutăm cu colegii ca pe lângă cele care deja sunt acreditate, să mai reacredităm anul pregătitor de limba română, pentru că a fost acreditat provizoriu pe doar trei ani. Mai sunt unele mai vechi pe care nu le-am putut acredita în perioada pandemiei de COVID-19. Este vorba despre specializarea de inginerie medicală iar în acest moment mai discutăm și despre o specializare la colegiul nonuniversitar, o specializare care să atragă și elevele care au terminat liceul dar nu au luat diploma de bacalaureat pentru că până în prezent cele două specializări existente atrag mai mult elevii, nu elevele. La specializarea de producție și consum responsabil vor veni mulți studenți din celelalte universități din cadrul consorțiului iar de la noi vor merge studenți acolo. Pentru cealaltă specializare sunt sigur că vom găsi atractivitate pentru că deja au început să se deschidă fabrici de baterii în România. În ceea ce privește specializarea de inginerie medicală este o lipsă acută de forță de muncă pe piață”, a declarat prof univ dr ing Radu Sorin Mihai, Rectorul Universității Petroșani.

Carmen COSMAN – PREDA