Cine se teme de vizitele în teren ale prefectului?

Acțiunile prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian, deranjează grav o anumită parte a spectrului politic și nu pentru că sunt acțiuni ”de imagine”, așa cum le-au catalogat unii și alții, ci pentru că sunt acțiuni punctuale, precise, realizate pe baze reale și legale.

Fiori reci pe spate se pare că dau unora aceste vizite în teren, iar atacurile nu au întârziat să apară. Ba că de ce merge Călin Petru Marian în teren, ba că Instituția Prefectului Hunedoara nu are bani de investiții și atunci care ar fi rolul acestor acțiuni? În realitate, tot felul de piste false menite să inducă ideea că, practic, Prefectul județului Hunedoara este un fel de “apă sfințită”, care ar avea un rol pur decorativ.

Nimic mai eronat, iar acest aspect poate fi certificat chiar și de bătălia de culise pe care a dat-o un anumit partid politic pentru a primi acest post prin oamenii proprii. Și acesta e doar una dintre fațetele problemei.

Călin Petru Marian este, fără nicio îndoială, cel mai activ prefect pe care l-a avut județul Hunedoara, prezent mereu în mijlocul oamenilor și al evenimentelor, fără niciun rabat, ori de câte ori situația a impus acest lucru. Este încă o dovadă  a seriozității politice și administrative a acestuia, care a înțeles pe deplin menirea și scopul acestei funcții.

Poate că da, Instituția Prefectului nu are bani prevăzuți pentru proiecte, pentru investiții sau pentru organizarea vreunei acțiuni. Dar, în același timp, conform legii, prefectul este REPREZENTANTUL GUVERNULUI ÎN TERITORIU. Iar Guvernul este cel care alocă fonduri pentru investiții, pentru dezvoltare, pentru susținerea activității unităților administrativ teritoriale și pentru funcționarea acestora. Fie că vorbim despre PNDL 1 sau PNDL 2, despre Programul Național de Investiții Anghel Saligny sau despre alocațiile bugetare din Fondul de rezervă, toate aceste sume destinate stimulării investițiilor, implementării unor proiecte de infrastructură ori de dezvoltare, vin de la Guvern în teritoriu, acel teritoriu unde Prefectul județului este interfața Guvernului, reprezentantul său legal.
Mai mult decât atât, intră în fișa postului oricărui prefect să urmărească buna desfășurare a implementării proiectelor finanțate de la Guvern, a investițiilor din județ, pentru a se asigura că lucrurile decurg în litera și spiritul legii, în termenele legale, că nu există niciun fel de ”derapaje” sau abateri. Că unii prefecți aleg să nu facă acest lucru, că pe unii poate îi deranjează prezența activă a prefectului județului Hunedoara Călin Petru Marian în teren, este strict problema acestora. Pentru Instituția Prefectului Hunedoara legea nu este nici discutabilă și nici interpretabilă, iar acest lucru a fost dovedit din plin de când Călin Petru Marian ocupă funcția de prefect al Hunedoarei.
Ca atare, sintagma ”Dezvoltăm Hunedoara”, care pe unii îi deranjează rău, reprezintă REALITATEA. Împreună, Guvernul și reprezentantul acestuia în teritoriu – Prefectul Călin Petru Marian se preocupă de DEZVOLTAREA JUDEȚULUI HUNEDOARA, cu singurul scop de a-i aduce înapoi ACASĂ pe cei care au plecat să lucreze în alte județe sau chiar peste graniță și pentru a transmite hunedorenilor mesajul de încredere că se poate și AICI, așa cum a precizat în repetate rânduri PrefectulJudețului Hunedoara, Călin Petru Marian.

La sfârșit rămâne o singură întrebare. De fapt două. Cine se teme de vizitele în teren ale prefectului județului Hunedoara? Și de ce?

(Articol preluat din Hunedoara9 – www.hunedoara9.ro)