De Ziua Culturii Naționale/ Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi – ”Omul Anului 2022” din partea Academiei Națiunii Române de la Chișinău

351

Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a primit titlul onorific de ”Omul Anului 2022” din partea Asociației Culturale Academia Națiunii Române de la Chișinău.

Distincția i-a fost înmânată de Valeriu Mocanu, președinte fondator al Asociației, cu ocazia manifestărilor desfășurate astăzi, la Petroșani, în cadrul cărora a fost omagiat poetul nostru național – Mihai Eminescu și a fost marcată în același timp Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită pentru prima dată la 15 ianuarie 2011.

”Academia Națiunii Române a decis să îi acorde titlul onorific Omul Anului 2022 dlui primar Tiberiu Iacob – Ridzi în semn de înaltă recunoștință pentru merite deosebite în domeniul administrației publice, precum și pentru contribuția la păstrarea și promovarea valorilor culturale și spirituale ale neamului românesc”, a precizat Valeriu Mocanu.

La Primăria Municipiului Petroșani a fost organizată astăzi o serie de manifestări dedicate lui Mihai Eminescu, dar și pentru marcarea Zilei Culturii Naționale.

”Pentru noi, Mihai Eminescu rămâne ”poetul nepereche”, care ne-a lăsat moștenire o operă de o inestimabilă valoare, fiind considerat chiar și astăzi, la 173 de ani de la nașterea sa, drept cea mai cunoscută și influentă personalitate din literatura română. și un adevărat vizionar.
Nu întâmplător Ziua Culturii Naționale este strâns legată de data oficială a nașterii a inegalabilului Eminescu și m-am bucurat că și de această dată manifestările culturale organizate de Primăria Municipiului Petroșani s-au bucurat de o largă participare.
Mulțumesc copiilor care au luat parte la această sărbătoare de suflet a națiunii române, mulțumesc profesorilor și părinților acestora pentru că le insuflă setea de cultură. De asemenea, mulțumesc Asociației Culturale ”Lirica”, dlui Tiberiu Coconeț și dnei Jana Coconeț, că au fost și de această dată alături de noi, precum și consilierilor locali și doamnei senator Lucica Dina Muntean.
Sincere mulțumiri adresez și oaspetelui nostru din Chișinău, Valeriu Mocanu, președinte fondator al Asociației Culturale Academia Națiunii Române, care mi-a făcut deosebita bucurie și onoare de a-mi decerna titlul de Omul Anului 2022”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen COSMAN – PREDA