PNL Hunedoara: “Hunedorenii nu trebuie să plătească greșelile PSD – ului!”

Reprezentanții PNL Hunedoara spun că cine a greșit trebuie să își asume și să plătească în problema noii crize a deșeurilor din județ.
La finele săptămânii trecute, Tribunalul București a admis în parte contestația formulată de către societatea Brai-Cata, în urma deciziei ADI Deșeuri de atribuire a contractului pentru salubrizarea Zonei 3 către operatorul Supercom. Tribunalul București a constatat nulitatea procedurilor de achiziție publică și a dispus ca prezentul contract să aibă termen de execuție până în luna mai a acestui an și nu în luna octombrie, cum era inițial prevăzut. Mai mult decât atât, magistrații au hotărât aplicarea unei amenzi judiciare de un milion de lei celor de la ADI Deșeuri.
Într-un comunicat de presă dat publicității în această seară, Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara a precizat că suma de un milion de lei aplicată de instanță drept amendă judiciară, în cazul în care va rămâne definitivă, trebuie plătită de cei care au greșit!
Nu suntem și nu vom fi de acord ca acești bani să fie achitați de către unitățile administrativ – teritoriale, doar pentru că au câte un reprezentat în ADI Deșeuri, și în niciun caz nu trebuie ca oamenii să achite amenda judiciară, rezultatul incompetenței crase a pesediștilor. Amenda trebuie asumată și achitată de cei care a greșit. Biroul Politic Județean al PNL Hunedoara atrage atenția că situația este extrem de gravă și trebuie tratată cu maximă seriozitate de toți factorii direct implicați.
Acum avem în zona 3 și în curând și în zonele 1 și 2 un operator ales prin negociere directă fără publicare. Această procedură (declarata ilegală de instanță) este una temporară. Considerăm că ADI Deșeuri a avut suficient timp să pregătească caietele
de sarcini pentru o licitație competitivă, care să garanteze operatori serioși. Liberalii hunedoreni vor cere și vor vota un calendar foarte strâns al elaborării documentelor
necesare demarării licitațiilor.
Totodată, reprezentanții PNL în ADI vor solicita efectuarea unui audit extern, efectuat de un specialist neutru, pentru a clarifica unde s-au dus banii hunedorenilor și dacă legile țării au fost respectate. Cine a greșit, trebuie să răspundă!”, spun reprezentanții PNL Hunedoara,  partid condus la nivel județean de deputatul Vetuța Stănescu.
Carmen COSMAN-PREDA