Consiliul Județean își aruncă propriile asigurări la gunoi. Drumul spre Parâng, inaugurat cu mare pompă în urmă cu o lună, va fi închis!

După doar o lună în care dădeau asigurări că drumul județean spre Parâng, DJ 709F, va fi deschis și iarnă, pentru că ”altfel nu avea niciun rost”, oficialii Consiliului Județean Hunedoara se pregătesc să îl închidă.

Atâta au declarat oficialii CJ Hunedoara că vor să contribuie la revigorarea turismului în Parâng încât, în timpul lucrărilor la cei 3,8 km de drum județean constructorul a distrus de mai multe ori chiar și cablurile care alimentează noul telescaun. Fără ca administrația publică județeană să aibă vreo reacție! Ultima oară s-a întâmplat chiar înainte de inaugurarea cu mare pompă a drumului județean, cu bani de la bugetul de stat prin PNDL2. Mai grav, constructorul și-a strâns organizarea de șantier și a plecat, lăsând cablul distrus în mai multe puncte și doar somația Primăriei Municipiului Petroșani, care a anunțat ca îi va acționa în instanță pentru distrugere, i-a adus la sentimente ”mai bune”, precizând că vor remedia ce au distrus.

Revenind la DJ 709F Cabana Rusu – Parâng, la doar o lună de la inaugurare, Consiliul Județean Hunedoara, cel care îl are în administrare, anunță că îl va închide pe perioada iernii. Asta în ciuda declarațiilor repetate ale șefilor CJ Hunedoara și cu precădere ale lui Costel Avram, administrator public al județului, cum că drumul va fi deszăpezit ”la negru” pe perioada iernii și va rămâne deschis pentru că ”altfel nu avea niciun rost”. Se întâmplă deja în Straja acest lucru, unde drumul de acces din Lupeni este deszăpezit de firma aflată sub contract cu același Consiliu Județean Hunedoara, dar pentru Parâng se dovedește că pentru sezonul de iarnă reabilitarea DJ 709F este o investiție INUTILĂ. Pentru că…”nu se poate”.

Consiliul Județean Hunedoara are pe ordinea de zi a ședinței din data de 29 octombrie un proiect de hotărâre care vizează închiderea pe perioada iernii, adică în perioada 15 noiembrie 2021 – 31.03.2022, a mai multor sectoare de drum județean, printre care și DJ 709F Cabana Rusu – Parâng, adică exact sectorul modernizat!

Pe de altă parte, Consiliul Județean Hunedoara a dovedit de (prea) multe ori că ceea ce este valabil și legal pentru alte zone ale județului, prietene prin culoarea politică a edililor, pentru Petroșani brusc nu mai poate avea aplicabilitate.

De precizat că proiectul de modernizare a DJ 709F a fost implementat de Consiliul Județean Hunedoara, în calitate de administrator al căii de acces, cu fonduri de la Guvern, prin PNDL2, dar asta nu i-a împiedicat pe șefii consiliului să încerce să-și ”marcheze” teritoriul. ”Manevra” nu le-a ieșit, pentru că încălca grav legile în vigoare!

Carmen COSMAN – PREDA