PSD încearcă să bage gunoiul sub preș. Cine îi despăgubește pe oamenii de bună credință?!

În județul Hunedoara, criza deșeurilor se perpetuează, iar măsurile dispuse de conducerea ADI – Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor județul Hunedoara, conducere numită de Consiliul Județean Hunedoara, nu sunt de natură să aducă această activitate pe un făgaș normal. Iar PSD, în stilul caracteristic, încearcă printr-un comunicat de presă să abată atenția de la adevărata problemă, creând false teme de dezbatere. Practic, social – democrații bagă gunoiul sub preș!

Cine îi despăgubește pe oamenii de bună credință care și-au plătit gunoiul până la sfârșitul acestui an? Cine va răspunde dacă sentința Tribunalului București rămâne definitivă? Cine plătește amenda judiciară în valoare de un milion de lei? Cum a respectat directorul ADI Deșeuri, Dan Stoian, agreatul și numitul șefilor PSD din CJ Hunedoara, procedura legală de licitație dacă Tribunalul București a constatat, în primă instanță, NULITATEA ei? Au greșit magistrații în interpretarea legii?

Să ne reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, Tribunalul București a admis în parte contestația formulată de către societatea Brai-Cata, în urma deciziei ADI Deșeuri de atribuire a contractului pentru salubrizarea Zonei 3 către operatorul Supercom. Tribunalul București a constatat nulitatea procedurilor de achiziție publică și a dispus ca prezentul contract să aibă termen de execuție până în luna mai a acestui an și nu în luna octombrie, cum era inițial prevăzut. Mai mult decât atât, magistrații au hotărât aplicarea unei amenzi judiciare de un milion de lei celor de la ADI Deșeuri. sentința nu este definitivă. Poate fi atacată cu recurs.

PNL Hunedoara a anunțat, într-un comunicat de presă, că reprezentanții acestui partid în ADI Deșeuri vor solicita efectuarea unui audit extern, efectuat de un specialist neutru, pentru a clarifica unde s-au dus banii hunedorenilor și dacă legile țării au fost respectate. Practic, cine a greșit, trebuie să răspundă!

După ce conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara mima cu o zi înainte ”îngrijorarea” și se spăla pe mâini de problemă, susținând că nu are nici o vină, acum e rândul PSD Hunedoara (tot ei, stați liniștiți!) să încerce să abată atenția de la problema reală, creând false teme de discuție. Fără nicio legătură, desigur, cu problema deșeurilor și posibila criză prefigurată.

De fapt lucrurile sunt simple și sunt cunoscute de toată lumea. Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara și, totodată, al PSD Hunedoara, conduce cu mână de fier întreaga instituție, lucru cunoscut de toată lumea, așa cum spuneam anterior.

Mai mult e deja de notorietate că șefii PSD ai Consiliului Județean Hunedoara i-au adus pe cei de la Brai-Cata în județ, au manageriat procedura de reziliere a contractului cu Brai – Cata, au făcut achiziția cu Supercom, au numit directorul executiv la ADI Deșeuri și, de asemenea, ei au numit consiliul director. Practic, întreg sistemul este de la început în mâinile lor.

Ca atare, legătura este mult mai strânsă decât și-ar dori-o.

De remarcat, însă, că PSD Hunedoara nu suflă niciun cuvânt în întregul comunicat despre directorul ADI Deșeuri, Dan Stoian.

Se leapădă de Dan Stoian? Îl trec sub tăcere doar – doar îl pun astfel la adăpost? Posibilitatea unui audit extern le dă celor de la PSD Hunedoara – ADI Deșeuri fiori reci pe șira spinării?

Chiar (mai) cred social – democrații hunedoreni că oamenii înghit orice gălușcă, pe nemestecate, și pot îngropa ”scandalul deșeurilor” în spatele unui comunicat?

Carmen COSMAN – PREDA