Secție modernă de terapie intensivă pentru nou – născuți, la Spitalul Județean de Urgență Deva prin PNRR

Consiliul Județean Hunedoara vrea să amenajeze o secție modernă de terapie intensivă pentru nou – născuți, la Spitalul Județean de Urgență Deva, cu fonduri europene prin PNRR.

În 24 februarie consilierii județeni sunt convocați în ședință ordinară, iar pe ordinea de zi se află și proiectul privind aprobarea depunerii pe PNRR a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice – Secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva”.

Valoarea totală a proiectului este de 287.790,56 lei inclusiv TVA, care însumează 261.290,56 lei total eligibil inclusiv TVA, respectiv 26.500,00 lei total neeligibil inclusiv TVA.

Practic, suma neeligibilă reprezintă contribuția proprie, iar banii necesari se vor asigura din bugetul propriu al Județului Hunedoara.

”Această componentă va contribui la punerea în aplicare a recomandării specifice de ţară adresată României privind îmbunătăţirea accesului la tratament al nou-născuţilor cu afecţiuni critice și îmbunătăţirea programului de screening prin dotarea infrastructurii existente cu aparatură medicală relevantă. Obiectivul acestei investiții 12- Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice” este modernizarea, extinderea şi furnizarea de echipamente noi pentru unități de terapie intensivă neonatală pentru pacientul critic neonatal în vederea oferirii tratamentului adecvat şi accesul la tratament al nou-născuţilor cu afecţiuni critice”, arată președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre.

Spitalul Județean de Urgență Deva funcționează sub coordonarea Consiliului Județean Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA