Vechea clădire a poștei din Petroșani trebuie consolidată sau proprietarul va fi supraimpozitat cu 500%!

Vechea clădire a poștei din Petroșani trebuie consolidată și fațada refăcută în caz contrar proprietarul imobilului riscă să fie impozitat cu 500%, conform hotărârii adoptate recent de Consiliul Local Petroșani.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a declarat că va trimite o adresă în acest sens celor care au la ora aceasta imobilul în proprietate, compania Orange.

”O să le punem în vedere să consolideze clădirea sau să refacă fațada, în caz contrar urmând să fie supraimpozitați, cu 500%”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

În urmă cu mai bine de 10 ani, un raport de expertiză întocmit de un profesor din București indica faptul ca impunătoarea clădire care a fost sediu al PTTR Petroșani prezintă un risc seismic ridicat și, ca atare, s-a dispus evacuarea acesteia. Inițial, pe imobil a fost montată o bulină roșie, care mai apoi a fost dată jos, însă clădirea nu a fost consolidată.

La acest moment vechiul sediu al Poștei Române este gol, fiind teoretic în conservare, însă în timp clădirea s-a degradat.

De la PTTR, clădirea a ajuns la Telekom, iar mai apoi, fupă fuziunea celor două companii, la Orange România.

Din cauza riscului seismic pe care îl prezintă, imobilul nu poate fi vândut sau închiriat.

”Imobilul nu s-a vândut. Clădirea este încadrată la un risc seismic ce nu permite închirierea conform normelor interne Telekom Romania”, recunoșteau în toamna anului 2021 cei de la Telekom.

Carmen COSMAN – PREDA