Sprijin financiar pentru echipa de robotică a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani

175
Consiliul Local Petroșani a aprobat proiectul de hotărâre inițiat de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi referitor la acordarea unui sprijin financiar pentru elevii care vor participa la Concursul Național de Robotică.
Elevii cercului de robotică Alpha Bit de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Petroşani” vor participa la faza naţională a Concursului Național de Robotică BRD First Tech Challenge Romania, ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 02-05 martie 2023. Iar primarul Petroșaniului s-a și întâlnit cu acești copii de aur.
”M-am bucurat să mă întâlnesc astăzi cu acești tineri talentați care au transformat pasiunea într-o adevărată vocație și care mi-au prezentat proiectul cu care se vor prezenta la această importantă competiție. Îi felicit pentru munca depusă, pentru întreaga implicare și, de asemenea, îi felicit pe profesorii coordonatori ai acestor copii de aur.  Clubul de robotică reprezintă oportunitatea elevilor de a realiza activități practice în şcoală, şi anume de a îmbina cunoştinţele teoretice cu cele practice. Este de datoria noastră, a aleșilor locali, să încurajăm și să sprijinim performanța , iar rezultatele acestor copii valoroși fac cinste municipiului Petroșani și vorbesc despre nivelul înalt de pregătire și calitatea actului educațional al învățământului de la noi din localitate”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.
Începând cu anul 2019, acest club a obţinut numeroase premii la Concursul Național de Robotică BRD First Tech Challenge Romania, şi anume: în anul 2019 – premiul I – Control Award, în anul 2020 – premiul I Think Award, în anii 2021 şi 2022- premiul II Connect Award. B 120.
Carmen COSMAN – PREDA