Blocuri expertizate la Petroșani

53

Mai multe blocuri din municipiul Petroșani vor fi expertizate, după ce locatarii acestor imobile au sesizat că problemele mai vechi s-ar fi acutizat după cele două cutremure de peste 5 grade pe scara Richter.

Ca urmare a acestor sesizărilor primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a fost în teren, împreună cu un proiectant și specialiștii din cadrul Primăriei. Este vorba despre Bl. 19 de pe str. Minerului, precum și de imobilele de la Triaj, care se află în proprietatea CFR.
Împreună cu mine s-a aflat un proiectant, precum și specialiștii din Primăria Municipiului Petroșani, pentru o primă evaluare a acestor imobile, pentru care va trebui efectuată și o expertiză tehnică de specialitate. La o primă analiză, structura de rezistență a acestor blocuri nu este afectată, însă cu siguranță există degradări cauzate de vechimea imobilelor și de umezeala din subsol ori de intemperii.
Pentru imobilele din zona Triaj voi trimite o adresă oficială celor de la CFR pentru a lua măsuri de urgență în vederea reabilitării și consolidării acestora, care au mari probleme cu acoperișurile și cu hornurile.
De asemenea, am convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a analiza cele două cazuri, de pe strada Minerului și strada Transilvaniei, și urmează să anunțăm măsurile care vor fi adoptate”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.
Carmen PREDA