Strada Maleia intră în reabilitare. A fost semnat contractul de finanțare pe PNI ”Anghel Saligny”

87
Foto: Gazeta de Dimineata

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a semnat marți, la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru reabilitarea străzii Maleia și a străzii General Vasile Milea.

Valoarea totală a investiției este de 10.022.478,62 lei, din care alocarea financiară pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” este de 9.794.690,19 lei.

”Prin modernizarea acestor străzi va crește siguranța circulației autoturismelor și confortul participanților la trafic, însă realizarea acestui obiectiv investițional vizează și reducerea cantității de praf, reducerea zgomotului și a vibrațiilor”, a explicat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Licitația pentru reabilitarea străzilor Maleia și General Vasile Milea a fost adjudecată. Trei asocieri de firme și-au disputat lucrarea finanțată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. După analizarea celor trei oferte, câștigătoare a fost desemnată asocierea de firme PROACTIV,PRIMEX CONS SRL,DRUPO S.R.L., INGRUT (subcontractant).

Edilul municipiului Petroșani a precizat că lucrările vor începe imediat cum vremea va permite.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Gazeta de Dimineata)