Cuplurile ”de aur”, premiate de Ziua Familiei la Petroșani

93

A devenit deja o tradiție ca, în fiecare an, de Ziua Familiei, la Petroșani să fie celebrate și premiate cuplurile ”de aur”, cele care au împlinit 50 și 60 de ani de căsătorie.

Consiliul Local Petroșani a adoptat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi privind alocarea sumei de 22.000 de lei pentru premierea longevității în căsătorie.

”În data de 15 mai, municipiul nostru sărbătoreşte Ziua Familici. Această zi a fost instituită prin HCL nr. 58/2012 iar scopul acesteia este de a promova şi de a păstra valorile culturale, morale şi tradiţionale ale comunității noastre”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Anul acesta, 25 de cupluri cu 50 de ani de căsătorie vor fi premiate cu suma de 500 lei/cuplu, iar alte 5 familii, cu 60 de căsătorie, vor primi câte 700 lei/cuplu.

Edilul municipiului Petroșani a subliniat că premierea cuplurilor cu ocazia Zilei Familiei are obiectiv promovarea și recunoaşterea importanţei familiei, ca celulă de bază a societăţii.

Carmen COSMAN – PREDA